Blog
0   7

Dannelse på universitetet

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nu udkommer bogen med indlæggene fra Sophias konference om dannelse på universitetet. Alle fagområder er i spil.

Den 2. november 2016 annoncerede Sophia startskuddet på en række møder og konferencer om dannelse. Dannelse på universiteterne var den første i rækken. Den blev en overvældende succes med en fyldt festsal på DPU og med et indhold, der fik sat dannelsesperspektivet og -mulighederne i spil på alle universitetets fagområder.

Indlæggene fra konferencen udkommer nu i lettere bearbejdet form. Titlen på bogen er: DANNELSE PÅ UNIVERSITETET - FORDRINGER OG UDFORDRINGER. 

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen kan bestilles og købes via Sophias hjemmeside fra den 15. januar: www.sophia-tt.org/da/forsiden. Pris 150,00 kr incl. forsendelse. 

Bogens bagsidetekst:

Dannelse forbindes ofte med humanistisk tænkning; men humaniora har ikke monopol på dannelse. Mødet og livtaget med naturvidenskab og økonomisk videnskab kan også være dannende. Alle fagområder – ja, hele universitetslivet – er ladet med dannelsesmuligheder og underkastet dannelsesmæssige udfordringer. Universitetet er både en uddannelses- og en dannelsesinstitution; men hvordan sikre at dannelsen ikke ryger ud af uddannelserne?

Indholder ti bidrag, som er skrevet af Hans Fink, Lisbeth Verstraete-Hansen, Niels Kærgård, Claus Emmeche, Thomas Højrup, Henrik Zinkernagel, Inger Sjørslev, Anja C. Andersen og Viggo Smitt, Per Aage Brandt og Per Øhrgaard.

Bogen er redigeret af Steen Nepper Larsen og Jens Raahauge.

foromtalen af konferencen: www.folkeskolen.dk/595864/universitetets-dannelseskonference 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ