Blog
1   15

Maskin.. hva' for noget?

Abonner på nyt om H&D-blokken i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kan man forestille sig en håndarbejdslærer som ikke har stiftet bekendtskab med en symaskine eller en idrætslærer som ikke har rørt en bold gennem uddannelsen?

Åbenbart synes læreruddannelserne og Brian Mikkelsen ,at det er helt ok at sende nyuddannede lærere i håndværk og design ud fra læreruddannelsen uden at kunne bruge rundsav m.m.

Magen til discountuddannelse skal man da lede længe efter! Så kan skolerne bagefter stå med bøvlet og udgifterne, når de nyuddannede skal sendes retur på seminarierne (undskyld professionshøjskolerne eller hvad det nu er I hedder i denne måned) på efteruddannelse.

Smart – så kan man tjene penge på de studerende igen.

Eller skolerne kan købe alt præfabrikeret af trælasten eller sløjdfirmaerne.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg forstår efterhånden godt at der kommer flere og flere forløb hvor alt tiden bruges på, design på computere, 3D printere, mock-ups og så limpistoler og pap for resten!

Klamphuggeri

 

Føj – alternativt kan den nyuddannede kvinde stå med dådyrøjne overfor den gamle mandlige kollega om han da ikke lige kan/vil/hjælpe med at høvle og save til hendes undervisning…

Hvorfor bringer jeg kønnene ind her? Fordi den gamle typiske sløjdlærer var mand, men i dag hvor man dels skal kunne lave strik og stoftryk – men til gengæld ikke kunne betjene maskinerne – ja så appellerer vi desværre kun til kvinderne på læreruddannelsen.

I min seminarietid var vi næsten kun ”drenge” på mit sløjdhold, men vi gjorde rigtig meget for at lave smykker, ure og alt andet som trak pigerne til faget – og på holdet efter os var der masser af piger. Begge køn er da at foretrække!

I min undervisning trækker jeg altid eleverne ud i maskinrummet og fortæller dem hvad maskinerne kan (mens de selvfølgelig er slukket). Rundsav og båndsav giver måske sig selv, men maskinhøvlen er interessant for dem at se – og vi kan sammenligne med den lille høvl de har i pennalhuset (blyantspidser)

Drejebænke, svejseanlæg, esse, koldsav og meget mere… hvis det er på skolen må børnene også gerne se det i brug efter min mening. Det er alt det vores land, huse, skibe mm er bygget af – start med at lærerne ved hvad det er og de kan - og tør betjene det!

Så kære læreruddannelser, Brian Mikkelsen og for den sags skyld Merete Riisager: Det er en ommer!

I min research til denne blog kontaktede jeg før jul Professionshøjskolen Metropol – og spurgte specifik til om hvorvidt alm. studerende selv skulle betale for sikkerhedskursus – da det var kommet mig for øre. Det skulle de ikke. Da debatten så kom op på bl.a. Håndværk og designs side på Facebook kontaktede jeg dem igen. Nu fik jeg at vide at de studerende ikke får kurset. Det skyldes at det vil udhule den begrænsede tid der er til at lære faget (eller rettere to gamle fag) Dermed må jeg konkludere at der er alt for lidt tid til faget på læreruddannelsen - og det er selvfølgelig samlet set mere alvorligt end at man ikke får maskinkursus.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
999 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
229 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen