Blog
0   13

Kom an 2018

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”What doesn’t kill you makes you stronger”. En sangtitel. En talemåde. En corny kliché, som jeg elsker at hade. Men det må alligevel blive overskriften på 2017, som jeg sagde farvel til for nogle dage siden. Nu siger jeg goddag til 2018 efter en meget, meget tiltrængt ferie, som har gjort mig godt, og jeg er mere end klar. Kom an 2018!

Foto: Carol VanHook/flickr.com

Klichéer er så irriterende, fordi de på en total ikke-sej måde prøver at fyre en eller anden banal pointe af, som vi mennesker har hørt i utallige versioner det meste af vores liv. Men de kan alligevel noget. Og den irriterende kliché, der er hovedtemaet i dette indlæg, fortæller på sin egen banale måde om et vanvittigt hektisk år med udfordringer ud over det sædvanlige, men samtidig om et år, jeg ikke ville have været foruden.

2017 var det hårdeste år i mit lærerliv

Thomas Blachman sagde i slutningen af 2017, at Dronningen burde takke hele lærerstanden i sin nytårstale. Udtalelsen gjorde mig stolt, men egentligt ved jeg ikke, om det at være lærer er så meget hårdere end mange andre erhverv. Jeg har (nærmest) ikke prøvet andet, så hvad ved jeg? Men jeg ved, at 2017 har været det hårdeste år nogensinde i mit lærerliv, især sidste halvdel af året. Det har også fyldt her på bloggen, og det er jeg på nogle måder lidt ked af. Jeg vil nemlig helst skrive om det, der giver mig glæde og overskud og om alt det, der bare spiller.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg er blevet en bedre lærer

Vi bliver stærkere af modgang, og hvor meget jeg end hader den kliché, så er der noget om snakken, for jeg er blevet en både stærkere og bedre lærer af at tackle de udfordringer, der konstant har stået i kø foran mig og truet med at vælte mig af pinden. Jeg har fået (mere) hår på brystet, og jeg synes faktisk, det klæder mig.

Tak for jer

Da jeg i april 2017 fik muligheden for at blive engelskfaglig rådgiver og blogger her på netværket, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at min blog skulle emme af optimisme og fighterånd. Indrømmet var jeg nok lidt kæk, når jeg i indlæg efter indlæg skød med skarpt efter de såkaldte gamle, sure mænd for ikke være positive og for ikke at omfavne ’det nye’. Responsen på mine indlæg slog mig faktisk lidt ud, men som med al anden modgang, blev jeg stærkere af det, og jeg kan med hånden på hjertet sige jer alle sammen tak.

Rigtig godt nytår – og tak for 2017. Jeg håber, I vil fortsætte med at udfordre mig i 2018.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.602 andre er allerede tilmeldt