Debat
1   1

#1 Det svækkede Etos og Ego

Blev pædagogik katalysator for den brutale verden, og hvad var det vi elsker i vores børn…? ?

For nogen tid siden blev jeg brutalt gjort opmærksom på nogle nye intimpædagogiske tiltag - "noget" som ganske latent vil blive betragtet som "god nudgeing" for børn! Disse tiltag virker, og når noget er effektivitet virker det intuitivt som en fordel.  I sin grundform kender vi forældre alle til, hvordan vi gerne vil det bedste for vores børn, vi er i en eller anden forstand curling forældre?

 

Vi, sådanne forældre, glemmer gerne hvad det reelt vil sige at være et 'selvstændigt' menneske - og i vores forældretilstand gør vi os gerne den bjørnetjeneste - vi forsøger at overbeskytte, og overstyre barnets fremtid!

Når vi således får et "offentligt"  tilbud om at vi alle kan øge vores 'robusthed' så virker det alene, som det gode… men herved glemmer vi at vores intuition lidt for ofte leder os på netop sådanne afveje. Mit første nedslag - i 2018 - må derfor være af tilsvarende manipulativ karakter - for når vi umiddelbare tiltrækkes af begrebet robusthed, så er dét også et reelt symptom på vores svage natur!

Artiklen fortsætter under banneret

 

Vi har da glemt at beskytte os selv og dem vi elsker - den dannelse vi selv havde, den fortabte vi, næsten, for vores næste?

Således forstemt, for yderligere forførelse, må jeg søge at berolige dig… de næste to afsnit i dette essay bliver langt mere end meget : logos!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
310 andre er allerede tilmeldt