Blog
2   71

Er de gået fra forstanden på Christiansborg?

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et forslag fra en folketingspolitiker om at teste og eksaminere eleverne i 0. Klasse, så de måske kan komme videre i 1. Klasse. Så er man langt væk fra virkeligheden.

Det ligner næsten børnemishandling, og man bliver trist af, at der seriøst bliver stillet så tåbeligt et forslag. Vi har allerede alt for mange test i folkeskolen, og har ikke brug for flere, men vi har brug for bedre muligheder for at lave forberedelse, undervisning og efterbehandling af samme. Og så også gerne lidt mere tillid til os som professionelle lærere.

 

Samtidig anerkender jeg, at der er store udfordringer for mange elever også de tosprogede, når det handler om læsning. Og en af tidens store udfordringer i matematikundervisningen er netop læsning af tekster, opgaver og anden litteratur, som vi møder i den daglige undervisning. De tosprogede elever er særligt udfordret, da teksterne ofte er temmelig krydrede med både fagbegreber, tal, illustrationer, modeller og store tekstmængder. Det er en kompleks størrelse at tage fat på for alle eleverne, og opgaven kan ikke løses, hvis man ikke kan læse og forstå den.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Og når statsministeren i sin nytårstale så langer ud efter tilflyttere til Danmark, og nævner skolerne, hvor forsømte børn hænger på kanten, ser jeg lige endnu en opgave på matematiklærerens bord. Godt at nedbryde parallelsamfund, men det koster, specielt på skoler, der allerede er udfordret, og der er ikke plads til flere arbejdsopgaver under de nuværende omstændigheder. Men det er en nok en rigtig god idé, at vi bruger lidt mere tid på læsning i matematik for alle elevernes skyld.

 

Men jeg vil her i det nye år hellere ønske mig mere to-sprogundervisning, der tager udgangspunkt i matematik end flere test i 0. Klasse. Og så håber jeg, at 2018 bringer os nogle bedre lovforslag end dem, vi har set på det seneste i 2017.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.032 andre er allerede tilmeldt