Blog
2   138

Hvor er den ekstra hjælp til lærerne?

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Inden jul blev jeg bedt om at skrive fire udtalelser på elever med diverse diagnoser. Udtalelsen skal bruges til elevernes forældre, som kan få nedsat tid fra deres arbejde, så de kan hjælpe og støtte deres barn derhjemme. Jeg vil til enhver tid gerne hjælpe de forældre, men jeg bliver alligevel nødt til at spørge – hvor er så hjælpen til lærerne?

Foto: markheybo/Flickr.com

 

Artiklen fortsætter under banneret

Med reformen blev der strammet gevaldigt op på specialtilbud til de børn der eer udfordret. Inklusionen skal ske i klasserummet sammen med 25 andre elever – velvidende at det er en kæmpe udfordring for de andre elever i klassen, lærerne og specielt for den udfordrede elev selv. Ikke desto mindre kæmper jeg en kamp dagligt for at differentiere undervisningen, så alle bliver undervist på deres niveau.

 

Hjælp hjemme - men ikke i skolen?

Det undrer mig, at jeg skal bruge meget tid på at skrive udtalelser om mine elever, som ikke også kommer barnet til gode i skolesammenhæng?

Jeg tvivler ikke på, at forældrene bruger ekstra tid på deres udfordrede børn derhjemme, men det gør jeg så sandelig også i skoleregi. Så hvis et barns forældre får tildelt ekstra timer i hjemmet til f.eks. manglende overblik, lektier mv., så tænker jeg i den grad, at barnet også vil have godt af at få tildelt ekstra ressourcer/hænder i skoletiden. Dette må være en sag, kommunerne må kigge på!

Jeg er udfordret på det her felt – for jeg kan godt se, hvem der optager det meste af min daglige tid i klasserummet.

Jeg vil også have tid og overskud til de 25 andre i klassen… og det vil et pr. ekstra hænder (bare engang i mellem) i den grad kunne hjælpe mig med.

Det er et af mine ønsker i 2018…


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.191 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.222 andre er allerede tilmeldt