Blog
2   5

Så' det nytår

Abonner på nyt om H&D-blokken i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Juletræer og Hellig Trekongerslys. Forslag til et par timer efter jul.

Så ’ det nytår…

Hvis pengene er små i budgettet i Håndværk og design, kan man slæbe et par brugte juletræer ind i lokalet, og se hvad man kan udnytte resterne til.

Artiklen fortsætter under banneret

Det er en god idé at fjerne de fleste grene med en grensaks, så man kun stammen og lidt af grenene tilbage. Undtaget måske i toppen som oplagt kan laves til et piskeris. Resten af træet kan bruges til knager, fantasidyr og meget mere. Skiver af træet kan bruges til en lille snurretop. Tag evt. et stykke rundstok og spids i en blyantspidser til pinden i midten af toppen.

Uanset hvad er der en del arbejde med at fjerne barken.

Hellig Trekongers aften.

Den 6. januar er hellig trekongers dag og aftenen før er Hellig Trekongers aften. Den markerer traditionelt set julens afslutning. Førhen brændte mange et stearinlys af med tre væger som samlede sig i én. Hvor de samlede sig placerede man en anelse krudt – og når det sagde ”pufff” var julen slut.

Mange elever kender ikke til disse traditioner, men har man en del stearinrester kan man jo lave lys med dem som en hyggelig aktivitet her i den mørke tid. Det tre-delte lys kan dog være lidt svært at lave - og det med at genbruge lidt nytårs krudt, må man nok undlade at gøre med eleverne.

Til dette lille oplæg er der desværre ingen billeder – men det kan let findes på nettet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
999 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen