Debat
0   8

Penge virker også i skolen

Diskussionen har bølget frem og tilbage - flere penge til skolen virker ikke, men så kom den - dokumentationen - endda fra USA

Selv om det virker selvmodsigende, har kommunalpolitikere opnået at bilde alle ind at færre ressourcer vil betyde en bedre skole.

Artiklen fortsætter under banneret

Men det lader til at de har fulgt de falske profeter og udsendt et helt forvansket budskab. En amerikansk undersøgelse slår 3 ting fast:

  1. Penge medfører bedre elevpræstationer
  2. Færre elever i indskolingen og når der er specielle behov medfører bedre elevpræstationer - ligesom øget kvalitet i lærerstaben (løn/arbejdsforholds konkurrence) gør det.
  3. Vedholdende investeringer i hele skolevæsenet retfærdigt og ligeligt fordelt virker.

Derfor hviler den udbredte model, hvor skoler kan oparbejde gæld, fordi de vil det nødvendige for eleverne, og som medfører voldsomme negative konsekvenser for hele skolen, på forkerte og usolidariske principper.

Kommuneskolen (i sin ringeste form) har kun haft et formål at slippe så billigt som muligt. Vi vil opleve at lærere rejser til bedre forhold når de får lejlighed til det (opkoncentration af effektive lærere). Kommuneskolen i sin bedste form vil udklække elever, der er dygtigere end gennemsnittet (de har bedre ressourcer og dygtigere lærere). Social skævhed.

Læs undersøgelsen her: learningpolicyinstitute.org/sites/default/files/product-files/How_Money_Matters_REPORT.pdf

En oversættelse af konklusionsafsnittet her: dengodeklassekammerat.glensbo.dk/2017/12/26/penge-skolen-virker/


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.123 andre er allerede tilmeldt