Debat

Penge virker også i skolen

Diskussionen har bølget frem og tilbage - flere penge til skolen virker ikke, men så kom den - dokumentationen - endda fra USA

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om det virker selvmodsigende, har kommunalpolitikere opnået at bilde alle ind at færre ressourcer vil betyde en bedre skole.

Men det lader til at de har fulgt de falske profeter og udsendt et helt forvansket budskab. En amerikansk undersøgelse slår 3 ting fast:

  1. Penge medfører bedre elevpræstationer
  2. Færre elever i indskolingen og når der er specielle behov medfører bedre elevpræstationer - ligesom øget kvalitet i lærerstaben (løn/arbejdsforholds konkurrence) gør det.
  3. Vedholdende investeringer i hele skolevæsenet retfærdigt og ligeligt fordelt virker.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Derfor hviler den udbredte model, hvor skoler kan oparbejde gæld, fordi de vil det nødvendige for eleverne, og som medfører voldsomme negative konsekvenser for hele skolen, på forkerte og usolidariske principper.

Kommuneskolen (i sin ringeste form) har kun haft et formål at slippe så billigt som muligt. Vi vil opleve at lærere rejser til bedre forhold når de får lejlighed til det (opkoncentration af effektive lærere). Kommuneskolen i sin bedste form vil udklække elever, der er dygtigere end gennemsnittet (de har bedre ressourcer og dygtigere lærere). Social skævhed.

Læs undersøgelsen her: https://learningpolicyinstitute.org/sites/default/files/product-files/How_Money_Matters_REPORT.pdf

En oversættelse af konklusionsafsnittet her: http://dengodeklassekammerat.glensbo.dk/2017/12/26/penge-skolen-virker/