Blog
0   2

I naturen er vi alle lige.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Opfordring: kom ud i naturen i ferien, det gør noget helt særligt. Tro mig.

Vi kender det alle. Du sidder til julefrokost. Du har spist for meget. Du kan næsten ikke bevæge dig. Dine børn har det på samme måde. Men snart er det ovre. For der kommer en række dage, hvor der ikke er frokoster. En række dage, hvor der ingen planer er. Hvor det er nemt, at ty til at tænde for fjerneren eller Ipaden. Jeg vil opfordrer til, at I også tager overtøj på, og går ud. Ud i naturen.

For sker noget magisk, når vi bevæger os ud. Både i skolen og derhjemme. Mange gange gør vi det nemme. Finder bøgerne frem i klassen. Tænder fjernsyn eller Ipad derhjemme.

Vi vælger det nemme, fordi det andet tager tid. Det taget tid at planlægge en tur i skoven. Det tager tid at komme i overtøjet og af sted. Det er lettere at blive inde.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg falder ofte selv den tankefælde. Selvom jeg virkelig prøver ikke at gøre det. For det er ikke ny videnskab, når jeg siger, at alle børn bliver sundere, klogere og gladere, af at være i naturen. Meget forskning peger på det. Læs bl.a skoven i skolens artikel herunder.

http://www.skoven-i-skolen.dk/content/hvorfor-skal-b%C3%B8rn-undervises-i-naturen

Men en ting er, at forskningen viser det. Noget andet er, at det rent faktisk virker. At du, ud over sundere, klogere og gladere børn, også får socialt intelligente børn, der fungerer bedre i fællesskabet. For i naturen er vi alle lige. I naturen sker der magiske ting, som vi ikke kan beskrive med ord.

Mit ønske er, at vi, og I, der læser med, tager ud i naturen i juleferien. At I klæder Jer selv og Jeres børn på. Slipper kontrollen, går en tur, bliver beskidte, lytter til fugle, klatrer i træer, og nyder naturen.

Jeg har erfaret på egen krop, at det virker. Både for mig selv, mine elever og mine børn.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.127 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt