Blog
2   21

En forsinket julegave til alle engelsklærere

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg ved, at jeg nok ikke den eneste engelsklærer, der har stået – nogle gange i allersidste øjeblik – og haft brug for et forslag til en film, noget materiale til et specifikt emne eller bare et godt råd til min undervisning. Kære engelsklærerkollegaer, hermed en opfordring – en slags forsinket julegave, om I vil: Meld jer ind i gruppen ”Engelsklærernes lounge” på Facebook. Gruppen blev min redning i en travl julemåned.

I mit forrige indlæg rasede jeg over manglende tid og overskud til at jule med mine klasser i december måned. Indlægget blev et slags symbol på det mest vanvittige efterår i mit lærerliv. Et efterår med travlhed i en grad, jeg ikke tidligere har oplevet, sygemeldinger i mit team og elever, der – helt naturligt – reagerede på især den manglende stabilitet og overskud fra lærernes side.  

Billedlotteri med juleord

I allersidste øjeblik nåede jeg faktisk at jule med både mit engelskhold i 7. og 8. klasse i år, og der var en helt speciel grund til, at det faktisk lykkedes. En engelsklærerkollega fra en skole, jeg slet ikke kendte, skrev i et indlæg i facebookgruppen Engelsklærernes lounge, at hun søgte inspiration til juleri på engelsk. Hun fik hurtigt en masse forslag og deriblandt også et billedlotteri med juleord lige til at printe, klippe og bruge i undervisningen.

Jeg blev vækket

Artiklen fortsætter under banneret

Ja, jeg havde egentlig masser af juleopgaver fra tidligere år, som jeg sagtens kunne have genbrugt, men overskuddet var der ikke, og den ene dag tog bare den anden. Facebookopslaget fik på en eller anden måde vækket mig, rusket op i mig og mindet mig om, at det faktisk var jul, og at både jeg selv og mine elever havde brug for noget sjov, noget hygge, noget andet. Og det fik vi!  

Når enden er god

Når man stresser rundt, og det for det meste bare handler om overlevelse, så ved man ikke altid, hvad man har brug for. Jeg vidste det ikke, men facebookopslaget fra en ukendt engelsklærerkollega var dét, der fik mig tilbage til virkeligheden og huskede mig på, at det faktisk var jul. Selvom efteråret havde været vanvittigt, fik jeg en sjov og hyggelig juleafslutning med mine engelskhold, og det betød alverden. Det er utroligt, hvad et julebilledlotteri kan gøre. Når bare enden er god… Er det ikke sådan, man siger?

Rigtig glædelig jul til jer alle!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.602 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.863 andre er allerede tilmeldt