Blog
0   7

FN's verdensmål og Elever af Ellehammer.

Abonner på nyt om Søren Peter Dalby Andersen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Overskriften på uge 50 og 51 var for 8.årgang på Langhøjskolen FNs verdensmål. Ansatte hos KlimaZirkus, WattUp Power, BIOFOS og ØRSTED fungerede som naturvidenskabelige fagmentorer mens lærerteamet havde ansvaret for elevernes iterative proces. Der blev arbejdet med den nyeste forskning og viden indenfor generering af og lagring af bæredygtig energi.

I starten af 2012 igangsatte jeg i Hvidovre Kommunes projekt "Elever af Ellehammer". Projektet skulle koble teori med praksis og dermed gøre undervisningen mere interessant og motiverende. Grundstenen var, at eleverne via innovations processer skulle løse virkelighedsnære problemstillinger. Formålet var at give eleverne blik for, hvordan teorien og redskaberne fra den daglige undervisning bruges i praksis.

Se beskrivelse af et tidligere projekt fra Elever af Ellehammer 

.  

Artiklen fortsætter under banneret

Siden 2012 har begreber som engineering, LEAPS Skoler, innovation, projekt based learning, maker spaces, growth mindset, digital dannelse og den åbne skole indtaget grundskolen. Men betyder det, at projekt Elever af Ellehammer er et levn fra fortiden?  

Det fik jeg mulighed for at undersøge - da jeg onsdag i uge 51 besøgte 8. årgang på Langhøjskolen i Hvidovre.        

KlimaZirkus, WattsUp Power, BIOFOS, og ØRSTED leverede faglig viden om bæredygtig energi og lærerteamet hjalp sammen med innovations konsulent Elizabeth Gray Eleverne igennem de iterative processer.

Elizabeth Gray udtaler sig: ”Det er af afgørende vigtighed, at der er fagmentorer udefra, der kan stille en ægte udfordring og nyeste viden inden for de forskellige teknologier - tak til alle virksomhederne. Yderligere giver de 17 verdens mål rammefortælling om en verden, der har kalder på de unges ideer og viden. Det skaber ejerskab og de oplever nu, at de med deres viden kan begynde en færd på vej mod en mere bæredygtig  verden.”

Eleverne og lærerteamet har i tæt samarbejde med designer Peter Claudell - direktør i KlimaZirkus mildt sagt knoklet for, at få udstillingen til at gå op i en højere enhed.  Det er en ting er, at få ny viden - en anden ting er at kunne formidle den med 3D printer, lasercuttere, visuel kommunikation, multimodale tekster og videnskabsteater.

Så da jeg stod midt i ferniseringen af elevernes arbejde tænkte jeg stille for mig selv: ”De her virksomheder, kommunale konsulenter, elever og lærere har i fællesskab formået at puste liv i projekt Elever af Ellehammer. De har implementeret nyeste didaktisk forskning med erfaringerne,de har generet gennem de sidste 5 års eksperimenterende arbejde - Tillykke til hele teamet!”      

Se elevernes har arbejde her: Procesrapport

Blogindlæg om lignende emne:

Visuel facilitering og innovative elever

Spildevand og grønne løsninger i folkeskolens projektopgave

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.606 andre er allerede tilmeldt

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.272 andre er allerede tilmeldt