Idræt
0   0

Organisation: Flere elever med funktionsnedsættelse skal dyrke idræt

Parasport Danmark opfordrer samtlige folkeskoler til yderligere samarbejde omkring idrætstilbud til børn og unge med fysisk handicap eller anden diagnose, der giver udfordringer. Et spørgeskema er på vej rundt til skolerne.

Alt for få børn og unge med funktionsnedsættelser dyrker idræt i forhold til andre, mener Para sport Danmark. Organisationen iværksætter nu en kampagne på skolerne, i første omgang i Storkøbenhavn.

Ifølge Parasport Danmark er det dag kun cirka 10 procent at alle børn og unge med fysisk eller udviklingshandicap, som dyrker idræt. Tallet er 50 procent blandt børn og unge uden handicap.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vi ved, at idræt er sundt og skaber større selvværd og selvtillid og samtidig er med til at knytte venskaber, derfor vil vi gerne have endnu flere børn og unge med handicap til at dyrke idræt", siger projektmedarbejder Thomas Rendal fra Parasport Danmark.

Ideen er at oprette tilbud i almindelige idrætsklubber, men også inden for handicapidræts-klubber, hvis det ikke lader sig gøre i almen idræt. Ifølge Thomas Rendal er der flere barrierer, blandt andet at forældre og børn ikke kender mulighederne.

Rådvilde forældre

"For eksempel kan man i en karateklub lave hold med elever, der har ADHD eller autisme, altså elever som kræver en speciel indsats, med voksne, der kender til børnenes måde at reagere på, og det kan foregå under samme tag", siger Thomas Rendal.

Parasport Danmark får jævnligt henvendelse fra forældre med børn, hvor børnene gerne vil dyrke idræt, men hvor der mangler tilbud.

Projektet starter med at tage fat i de 14 kommuner i københavnsområdet, som er med i Den Fælles Kommunale Idrætspulje, samt Københavns og Frederiksberg kommuner. Parasport Danmark  henvender sig i projektet til både folkeskoler, friskoler og privatskoler.

Parasport Danmark spørger

Den igangværende undersøgelse fra Parasport Danmark skal give større viden om funktionsnedsatte børn og unges idrætslige behov og potentialer. For eksempel spørges der til, hvor mange handicappede børn, der er på den enkelte skole, og om skolerne har mulighed for at inkludere dem i den almindelige undervisning. Ligeledes håber forbundet at få skabt mange kontakter ude på skoler/institutioner og udbrede kendskabet til Parasport Danmark. Formålet er at flere børn og unge - med enten et fysisk handicap, et udviklingshandicap eller med generelle indlæringsvanskeligheder - skal i gang med at dyrke idræt.

Parasport Danmark har I dag 420 medlemsklubber og tilbyder aktiviteter inden for mere end 30 idrætsgrene. Hvis der sidder lærere rundt omkring på skolerne i Storkøbenhavn som vil hjælpe Parasport Danmark med at skabe dialogen mellem børne, forældre og Parasport Danmark, må de gerne sende en mail til Thomas Rendal på tre@parasport.dk   

Du kan finde flere oplysninger om Parasport Danmark på parasport.dk 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
5.316 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.123 andre er allerede tilmeldt