Besparelser
0   212

Vejen til det delte samfund

Kredsformanden frygter, at mange forældre nu vil vælge privatskoler.

»Man kan ikke afskedige knap ti procent af lærerne og så tro, at man har den samme folkeskole efter sommerferien«, siger kredsformand for Vejle Lærerkreds Rikke Vang-Hansen med adresse til politikerne i Vejle.

Flere skoleledere har sagt til kredsen, at de ikke har en lærer til hver klasse efter ferien, så der kan blive tale om samlæsning, hvor to lærere har tre klasser, eller en lærer må tage to klasser.

Artiklen fortsætter under banneret

»Politikerne har slet ikke set på, hvordan praksis bliver efter besparelserne. Jeg tror, nogle får sig en overraskelse efter sommerferien. I forvejen har privatskolerne stor søgning, og jeg har hørt, at en af dem overvejer at udvide«.

»Det er et kæmpe skridt hen imod det delte skolesystem. De, der har overskuddet, flytter deres børn, og folkeskolen får restgruppen. Det giver det delte samfund, og det bekymrer mig ekstremt meget. Også at det går så stærkt. Dette har været et kæmpeslag for skolevæsenet i Vejle«.

I alt forsvinder der omkring 100 stillinger ud af 1.200 på skoleområdet. 53 er blevet afskediget, heraf 47 lærere. Tre af de afskedigede er fleksjobbere. Aldersmæssigt er de fyrede mellem 31 og 59 år, og de har undervisningserfaring på mellem et år og 30 år.

De afskedigede lærere har mulighed for at stå i en jobbank, hvor de får stillingsannoncerne før andre.

hl@dlf.org

Procedurefejl ved fyringer

Forvaltningen i Vejle begik en procedurefejl og meldte fyringerne ud, før den politiske beslutning lå klar. Det har givet de afskedigede en måneds længere varsel. Desuden fik skolelederne at vide, at de skulle give en individuel begrundelse til de fyrede - hvilket senere blev trukket tilbage. Se artikel med kritik af fyringerne på folkeskolen.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ