Flere lærere har delt deres julerier på folkeskolen.dk. Følg linkene i artiklen og bliv inspireret af deres indlæg.

21. december: Bliv inspireret af læreres kreative juleforløb

Minecraftnisser i korssting, foldede juletræer og en papircollage som jule-altertavle til den lokale kirke. En række lærere har delt deres julerier i de kreative fag på folkeskolen.dk – gå på opdagelse her og bliv inspireret til næste år.

Publiceret

Del dine egne ideer - og vind!

På folkeskolen.dk/lærer-til-lærer kan du selv dele dine ideer ogerfaringer fra undervisningen. Hver måned bringer vi nogle af demest inspirerende i det trykte blad - og ved udgangen af 2018trækker vi lod om et weekendophold for to med alt betalt blandt delærer til lærer-indlæg, som har været i bladet.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De kreative fag indbyder til julerier med eleverne - og igen i år har en række lærere delt deres inspirerende decemberforløb i håndværk og design og billedkunst på folkeskolen.dk. Her kan du få gode ideer til næste år - og del meget gerne selv dine ideer, så opsamlingen kan blive fyldt med endnu mere inspiration.

H.C. Andersens eventyr, papirklip og juletryk. Lærer Susanne Skou Kristensens elever startede december med en juleklippedag i dansk og billedkunsts navn med oplæsning af eventyr, papirklip og et juletryk, som har sikret julehyggen i klasselokalet:

Tryk på julen

Juletræer i lange baner. Lærer Tina Reinhold Kristensen har delt to forskellige ideer til, hvordan man kan lave juletræer med sine elever i håndværk og design. Den ene variant er foldet af gamle bøger og har fået en fod af træ, de andre er lavet af grene og pyntet med syet minijulepynt:

Juletræ foldet af bøger

Små juletræer

I Højmark Kirke i Vestjylland er altertavlen noget helt særligt op til jul. Her har 5. og 6. klasse-elever fra Højmark Skole nemlig lavet en farverig altertavle i papircollage, som kan stilles foran kirkens almindelige i juletiden. Lærer Vicky Kjær Søndergaard Sørensen har samarbejdet med den lokale præst i forløbet, som har foregået i både dansk og billedkunst:

Maria og Jesusbarnet i glitrende og farvestrålende papircollage

Lærer Vicky Kjær Søndergaard Sørensen har også delt inspiration til at løfte barren lidt i julepynten - for eksempel ved at lade eleverne hente inspiration i værker på et museum, så julepynten får et præg af Else Alfelt og Henry Heerup:

Når billedkunstundervisningen sniger sig ind i juleklippedagen

På Præstelundskolen i Brande har lærer Anne-Dorte Hertzum lavet 'Minecraft-nisser' i håndværk og design med sine elever i 4. klasse - farvestrålende nisser i korssting. Hun forklarer korssting som prikpapir, som eleverne kender fra centicubes i matematik:

Nisser i korssting

Læs også pædagog og blogger Kirsten Trøllund Boyes indlæg om de fælder, der gemmer sig i juleværkstedernes masseproduktion - og hendes to ideer til kreative julegaver med børnene, som ikke rammer i fælderne:

Juleværkstedet på godt og ondt