Virtuelt skrivebord fra UNI-C

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Læreren bruger mere og mere tid på skolen. Derfor er det ofte nødvendigt at have bøger, hæfter, dokumenter, www-adresser lige ved hånden. I den forbindelse kan Internettet give en hjælpende hånd. Vi har før nævnt www.znail.dk, en web-service, der holder styr på Internetbrugeres foretrukne www-adresser. Nu har UNI-C udviklet et lignende projekt, blot med lærerne som målgruppe. Adressen på denne service er www.Informationsbasen.dk. Informationsbasen er en database, i den forstand at webstedet kan holde styr på dine aftaler, kalender, foretrukne www-adresser, e-mail og meget mere. Alle personlige data er således tilgængelige, ligegyldigt hvor man er i verden. Den eneste forudsætning er en computer med Internetadgang samt lærerens personlige SkoleKom-identitet.

Informationsbasen er delt op i flere gode ydelser, en af de bedste er 'skoletasken'. Her bliver brugeren udrustes med følgende:

En kalender, som er nem at opdatere og indskrive aftaler i

Et skoleskema til eget brug

En notesbog, hvor man kan nedfælde huskelinier

En adresseliste over kolleger og venner

Samt en web-disk, der kan opbevare den enkelte brugers private filer.

www.Informationsbasen.dk er en meget interessant service, der uden tvivl appellerer til mange edb-aktive lærere. Vi har drøftet, hvad den egentlige forskel er på 'skoletasken' i forhold til disketter og den lille røde lommekalender. Forskellen er ikke umiddelbart indlysende, men forestiller man sig, at det på sigt bliver muligt at give andre brugere adgang til ens kalender og skoleskema, er der ingen tvivl om, at mødeplanlægning og andre fællesaktiviteter vil forløbe mere ubesværet. Denne form for kollektiv planlægning gennem transparente kalendere benyttes i dag i de fleste virksomheder.

Informationsbasen rummer desuden en værktøjskasse. Her er det muligt at hente tips til afklaring af besværlige tekniske termer. Alt i form af metodiske artikler belyst med nyttige eksempler.

Informationsbasen er det første rigtige bud på, hvordan man kan gøre sin arbejdsplads fleksibel og uafhængig af omgivelserne.