Blog
2   20

Flipped Classroom i begyndertysk

Abonner på nyt om Tyskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.


Sådan motiverer vi eleverne i begyndertysk til at få udvikling af de sproglige kompetencer til at spille sammen med udvikling af sociale kompetencer og digitale kompetencer.

Gemeinsam die Klasse umdrehen und Deutsch lernen

Et etwinningforløb mellem Carl Nielsen-Skolen, Årslev i Denmark og 4th Junior high school of Volos, BOLOS Grækenland.

Artiklen fortsætter under banneret

Aldersgruppen 12-13 år og faget tysk. Skoleåret 2017-2018

Bo Schaarup og Vasiliki Fotinopoulou har løbende online møder, hvor de aftaler det fælles forløb. De har oprettet deres eget twinspace på eTwinning, hvor de fører log og lægger de fælles materialer til eleverne.

 

 

De to samarbejdslærere mødes jævnligt på nettet for at planlægge forløbet for eleverne.

Hovedmålet med forløbet er at ’vende undervisningen på hovedet’ så eleverne møder motiverede og forberedte på stoffet og derfor kan bruge læreren mere aktivt i egen videre arbejdsproces.

Flipped classroom pædagogik: https://www.emu.dk/modul/om-flipped-classroom-og-videovejledning

Eleverne i de to klasser vil i året forløb arbejdet sammen om de nære temaer som: Det første bekendtskab, tal, farver, jul, familie, hobbys, fester osv. Det skal give dem lyst til at anvende det tyske ordforråd i praktiske situationer. Eleverne ser de små introduktionsvideoer forud for timen og kan nu arbejde videre i klassen i timen med lærerhjælp.

Ud over det tyskfaglige formål er håbet desuden, at eleverne får nye venner og lærer om andre kulturer – og ikke mindst skal eleverne opleve,L at de kan bruge IT-værktøjer til kommunikation, samarbejde og til kreativt at kunne præsentere det nylærte. Målet er altså at få elevernes sproglige og sociale kompetencer til at spille sammen med digitale kompetencer.

De to lærere har delt skoleåret op i små års-temaer og fastlagt mødetidspunkter.

‚Die Lehrer werden die Unterrichtsplanung und die Veröffentlichung der Materialien für die umgedrehten Klassen teilen. Sie kommunizieren oft, sie ermutigen häufige Schülerinteraktion und sie bieten kollaborative Erfahrungen durch innovative on-line Tools.‘

Logo-konkurrence Noget af det første for eleverne er en logokonkurrence. Her ses elevafstemningen: https://www.tricider.com/admin/37n1OSVJ0qt/9wustx38Vqv%20w%C3%A4hlen!

 

Det forventede slutresultat for projektet er en hjemmeside, hvor projektets resultater bliver præsenteret. Forløbet vil også løbende kunne følges på projektets twinspace. twinspace.etwinning.net/43922/home

 

Intro-videoerne finder lærerne på internettet eller laver dem selv. Her er eksempel på en lærerfremstillet video til bøjning af udsagnsord:

..............................

Her kan du høre mere om at komme i gang med internationalt samarbejde og etwinning:

www.emu.dk/nyhed/podcast-internationalt-samarbejde-i-skolen

Og www.emu.dk/tema/etwinning

eTwinningportalen er gratis for skoler: www.etwinning.net


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.848 andre er allerede tilmeldt