Blog
0   3

Plastikforurening

Abonner på nyt om Mayamarie Munkholm i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Tværfagligt forløb i naturfag

I uge 39 i forbindelse med den naturvidenskabelige uge arbejdede eleverne på 

7. og 8. Årgang projektorienteret med et tværfagligt emne om plastikforurening. Vi havde besøg af Plastic Change som holdte et godt og veldokumenteret oplæg om plastik bl.a. nedbrydningen af makroplast til mikroplast, og hvordan det kan indgå i fødekæden, grundvandet og påvirke biodiversiteten, og have nogle konsekvenser, som vi endnu ikke helt kender omfanget af. Men en ting som er helt sikkert er, at vi i dag lever i plastikalderen. Eleverne arbejdede med forskellige løsningsforslag til, hvad man kan gøre i egen hverdag. Hvor der bl.a. kom forslag til skraldespande som kan ses, når det er mørkt. En gruppe elever på 5 var ude i lokalområdet for at tælle, hvor mange stykker plastik de kunne finde på en gåtur på 10 minutter, de fandt i alt 189 stykker plastik.

Tor Nørretranders anmeldte i går, den 12. december en bog, der bliver udgivet af Plastic Change i december måned som belyser omfanget af problemet. Jeg selv glæder mig til at læse hans bog ”Se frem”, som tegner et billede af mennesket som et grundlæggende fremadskuende væsen, der kan forandre verden gennem sin fantasi og kreativitet, og at vi mennesker har en mulighed for at gøre verden til et bedre sted, hvis bare vi handler i en mere bæredygtig retning, og måske vi kan finde et fælles fodslag igennem FN´s verdensmål i vores hverdag. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.466 andre er allerede tilmeldt