Debat

Ny lille film om Det Danske Retssystem

5 minutters undervisningsfilm om det danske retsystem.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

https://youtu.be/xuYdnexRbiQ

I dag udkom en 5 minutters håndteget undervisningsfilm om det danske retsystem. Jeg har tegnet den for De Danske Domstole og den giver et hurtigt indblik i hvordan det er opbygget og hvordan det opstod. Jeg var selv overrasket over hvor meget jeg ikke viste da jeg breve præcenteret for opgaven. teksten er skrevet af Ulrik Bencard og filmen er produceret af Made by Us. Jeg har Håndtegnet den under et kamera, blenyttet mig af at kunne speedeup og klippe hænderne ud hist og her. jeg har også benyttet en lille smugle flyttefilms teknink. altså man flytter på pappet tager et billede flytter igen osv. En gameldags animatons teknink. 

Jeg håber mange af jere lærer vil kunne bruge den i undervisningen. Skulle det bedføre felre spørgsmål fra de udskolingen, kan jeg anbefale i besøger en retsag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Se hvordan en retssag foregår? Alle over 15 år kan gå ind fra gaden og se en retssag i en af landets retter. Find din lokale ret og se dens kommende sager her: http://www.domstol.dk/find/Pages/findminretskreds.aspx

Med mvh Carl Quist-Møller

Powered by Labrador CMS