Debat

Lærere bliver gidsler

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efterhånden som meldingerne om de kommunale budgetlægninger indløber, kan vi konstatere, at der foretages væsentlige besparelser på skoleområdet, og for rigtig mange kommuners vedkommende uden at de lokale lærerkredse har haft mulighed for reelt at blive inddraget i budgetforhandlingerne.

Selvom der flere steder udarbejdes hensigtserklæringer om inddragelse af lærerkredsene i løbet af vinteren og foråret med henblik på udmøntning af de kommunale budgetforlig, må vi påpege, at så er løbet jo kørt.

Besparelserne er en realitet, og lærerne bliver gidsler i spillet om at fordele elendigheden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vort store spørgsmål er nu, hvornår reagerer DLF centralt på dette forhold?

Anni har flere gange i forbindelse med overenskomstforhandlingerne og senest i forbindelse med reaktionerne i Ishøj og Hvidovre udtalt, at denne fremgangsmåde ikke er i overensstemmelse med overenskomster og arbejdstidsaftaler.

Hvis det står til troende, hvornår indleder DLF så voldgift mod Kommunernes Landsforening?

På vegne af lærere ved

Østerlundskolen, Nordborg

Bent Fisker

tillidsrepræsentant