Blog
4   21

All I want for Christmas

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”I don’t want a lot for Christmas. There is just one thing I need.” De fleste af jer kan sikkert genkende introen til Mariah Careys julehit, som spilles konstant i radioen i denne tid. Som lærer ønsker jeg mig heller ikke mange ting til jul, men jeg har dog et beskedent ønske: Mere tid.

Foto: frankieleon/flickr.com

 

Vi befinder os et sted på Sjælland på en helt almindelig folkeskole. Kalenderen siger december, og det burde betyde masser af julehygge i engelskundervisningen. Jeg har da også en hel mappe i mit OneDrive udelukkende med juleopgaver og idéer til undervisningen i engelsk i den søde juletid. I år er jeg bare slet ikke nået så langt endnu. Det gik pludselig op for mig i ugens løb, at jeg helt havde glemt, at det var december, og selvom årsplanen i både 7. og 8. klasse foreskriver ”Christmas”, så er jeg mentalt slet ikke dér. Det er første gang i mine ni år som uddannet lærer, at jeg ikke har julet med mine elever i december. Det synes jeg er skræmmende!

Jeg er håbløst bagud

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg skriver ikke dette for at brokke mig eller for at få medlidenhed. Indlægget her er nok nærmere en slags ønskeseddel. Jeg er simpelthen nødt til at reagere på, at jeg for første gang i mit lærerliv ikke engang har haft tid til at jule med mine engelskhold. I stedet har jeg rendt panisk rundt og forsøgt at slukke ildebrande. Jeg har jævnligt haft tilsyn med en ekstra klasse, fordi vikarbudgettet er overskredet. 8. klasses stile ligger og glor på mit skrivebord på tredje uge. Den lille stribe bord mellem skærmen og tastaturet er plastret til med post-its i neonfarver, og alle minder de mig om det, som jeg allerede godt ved: Jeg er håbløst bagud!

Jeg håber på et julemirakel

Det hjælper nok ikke at sende mit ønske til julemanden. Jeg tænker heller ikke, det har den store effekt at lege nissepige ude i sneen ligesom Mariah Carey i musikvideoen til ”All I want for Christmas”. Måske skulle jeg sende mit ønske til Christiansborg og håbe på et julemirakel?

Kære politikere. All I want for Christimas is… MORE TIME.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.599 andre er allerede tilmeldt