Blog
0   25

Kører platformene med det hele?

Abonner på nyt om Sten Larsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er rigtig godt, at vi har fået Tanggaard-udvalgene, og udfordringerne er til at få øje på.

Lene Tanggaard-udvalget – og underudvalget specifikt om Læringsplatformene – har heldigvis fået eksistens og krop. Tak til undervisningsministeren. Der skal konstruktivt tjekkes op på….der skal eventuelt foreslås modificeringer af…der skal eventuelt foreslås tilbagerulninger af…osv.

De to udvalg må som bekendt sejle i et temmelig skærfyldt farvand; indholds-interesseskær, politiske interesseskær, kæmpe økonomiske interesseskær. Gad vide, hvilket materiale udvalgsskibene skal være konstrueret af for at klare skærene?

Kommunernes Landsforening (KL) har nu i årevis investeret millioner og atter millioner i den kommende digitale platform, AULA, som alle kommuner og skoler skal benytte fra og med 2019. Det er afløseren for Skoleintra. Naive sjæle – som mig selv – kunne så tro, at der med den offentlige økonomis AULA kunne stilles visse modificerende krav til de privatøkonomisk baserede Læringsplatforme. Eller endnu bedre: at et moderne, fleksibelt AULA helt kunne afløse/overflødiggøre Læringsplatformene i den daglige praksis?

Men det er netop naivt. Diskussionen eksisterer ikke mere. Hvis den da nogensinde har eksisteret? AULA kommer i høj grad til at understøtte Læringsplatformene.

Artiklen fortsætter under banneret

KLs og flere ministeriers aftale om både Læringsplatforme og AULA er indgået helt tilbage i 2014. Det hedder Brugerportalinitiativet – BPI. Og det er KOMBIT, der skal sørge for at platformen er klar til 2019 – KOMBIT er kommunernes it-organisation, kommunernes it fællesskab.

Måske bør udvalgsskibene sejle en tur omkring AULA-skæret også? Om ikke andet, så i det mindste for at undgå at sejle ind i det.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.543 andre er allerede tilmeldt