Indstil et godt naturfagsprojekt - sidste frist den 20.august 2019

I 2019 uddeler Lærerprofession.dk særpriser for det bedste bachelorprojekt fra læreruddannelsen og det bedste diplomprojekt fra skoleområdet om et, flere eller alle naturfag: biologi, fysik-kemi, geografi og natur/teknologi

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerprofession.dk uddeler hvert år en række priser for gode bachelor- og diplomprojekter. I 2019 vil Lærerprofession.dk sætte ekstra fokus på skolens naturfag og de potentialer og problemer, der opleves med dem - både for lærere og elever. Derfor uddeles der en særpris for det gode professionsbachelorprojekt om naturfag og/eller en særpris for det gode pædagogiske diplomprojekt om biologi, fysik/kemi, geografi og/eller natur/teknologi.

Priserne er på 10.000 kroner, et boggavekort på 1000 kroner og en Mano-kande. De uddeles fredag den 15.november i København.

Muligheder og udfordringer

Dommerne skal ikke lede efter bestemte pædagogiske svar, men søge efter projekter, der kobler diskussion af muligheder og udfordringer med et handlingsrettet perspektiv. Vægten kan måske ligge på faget eller fagenes dannelsespotentialer, på det fællesfaglige og/eller på koblingen mellem praksisempiri og fagdidaktisk indsigt.

Særprisdommerne er:

- konsulent Erland Andersen, naturfagskurser.dk, København,

- pædagogisk konsulent Brian Ravnborg Christrnsen, CFU Aalborg,

- lærer Betina Downes, Herfølge Skole,

- lærer, cand.pæd.-studerende Jonas Jensen, Aarhus,

- lektor Lars Brian Krogh, læreruddannelsen Aarhus, Via UC,

- lærer Mette Mellerup, Sølystskolen, Silkeborg,

- professor Claus Michelsen, Syddansk Universitet

- projektleder Thorkild Thejsen, Lærerprofession.dk..

Indstilling senest den 20.august

Det er eksaminator og censor, der ved eksamensbordet kan beslutte at indstille et projekt, og de præsenteres og offentliggøres løbende hen over sommeren og efteråret.

Indstillingsfristen er som for de øvrige projekter tirsdag den 20.august. Skemaet til indstilling findes her påsitet.

Lærerprofesssion.dk drives i fællesskab af professionshøjskolerne og fagbladet Folkeskolen, og dommerne er uafhængige. 

(Tekstern er ændret 4.12.18 med tilføjelse af en ny dommer).