Anmeldelse

Als Lukas in CS-GO verschwand

Spændende, men sværere, end man skulle tro

Lad dig fange af en virtual reality-verden på tysk. Men vær opmærksom på den sprogligt høje sværhedsgrad.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Als Lukas in CS-GO verschwand" er en del af Special-pædagogisk forlags "Café"-serie, hvor bogen hører til det blå niveau, der er til 13-15-årige. Bogen er lille med en kompakt handling, der kan bruges til frilæsning eller klasselæsning i udskolingen.

Fakta:

Titel: Als Lukas in CS-GO verschwand

Forfatter: Dorte Stangholm Jakobsen, Dorte Schnegelsberg Skov

Pris: 85

Sider: 17

Serie: Café-serien

Forlag: Special-pædagogisk forlag

Handlingen er ligetil: Den unge dreng Lukas elsker at spille Counter-Strike GO, og da han en dag forsvinder ind i spillets virtuelle virkelighed, tager handlingen fart og bliver spændende. Vennerne må komme ham til hjælp, samtidig med at Lukas’ mor ingenting forstår. Bogen er henvendt særligt til drenge, der spiller virtual reality-games og kender til e-sport og kulturen omkring.

Bogen er velskrevet og godt sammensat, men jeg var overrasket over den sprogligt høje sværhedsgrad. Derfor testede jeg lixtallet, nogle sider i bogen har lixtal under 15, som man forventer, men der er flere sider med lixtal på helt op til 30. Det skal man være opmærksom på i forhold til valg af læser og læseformål, da ordforrådet er krævende og til dels nyt. Da bogen særligt taler til drenge, der elsker computerspil, vil de kunne bruge gættestrategier til forståelsen. De kender den verden, spillet foregår i, og kan overføre erfaringer, men de er vant til engelske begreber, og her er det mestendels tyske begreber, da teksten ikke er særligt anglificeret.

Bogen er indlæst af en tysk skuespiller, og det er meget behageligt at lytte til højtlæsningen. Der tales med god hastighed og betoning. Lydfilen kan findes på forlagets hjemmeside til download eller streaming. Samme sted findes også en omfattende samling af gratis opgavefiler til download. Her er opgaver til før, under og efter læsning med fokus på sætningskonstruktion, oplæsning, tilegnelse af ordforråd igennem bevægelsesaktiviteter og et spændende dilemmaspil. Der er meget at tage fat på og gå i dialog om. Temaet digitale medier er oplagt at arbejde med i denne sammenhæng. Mit eneste ønske til samlingen er en ordliste til bogen, som man finder det til "Café"-seriens engelske bøger.