Debat

Undskyld, undskyld, undskyld

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har ikke fattet - forstået - en dyt; og det er ikke småting, jeg i min uvidenhed er skyld i.

Jeg troede i min enfold, at det var legalt at mene, at overenskomstforliget ikke var godt nok. Jeg troede, det var legalt at fortælle de kolleger, jeg er tillidsvalgt for, hvorfor jeg ville stemme nej. Jeg troede, det var i overensstemmelse med foreningsdemokratiet at mene, at DLF har brug for en ny formand. Jeg troede også, at det var i orden at bruge håndteringen af Overenskomst 99 som eksempel på hvorfor.

Men det har jeg misforstået. En kredsformand fra Midtjylland omtaler mig og ligesindede således på Internettet: 'Brixtofte var vaks nok til at udnytte lærernes splid til raskt at melde ud, at lærerne nu skal yde mere for de samme penge på grund af den nye aftale, der træder i kraft august 2000'. 'Som kredsformand ved jeg, at vi befinder os i hajfyldt farvand, når vi skal i arbejdstøjet for at udmønte arbejdstidsaftalen. Det jeg i den sammenhæng er mest ked af er, at jeg blandt 'kommunehajerne' ser nogle 'DLF-hajer', der i en fantastisk iver efter at få ret, er parate til lærerskadelig og dermed foreningsskadelig virksomhed'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg troede også, at det var den nye overenskomst, der gjorde det mere attraktivt at lave besparelser på skolebudgetterne end tidligere.

Også her er min enfold uovertruffen. En kredsformand fra Sydfyn skriver nemlig til samtlige kredse:

'. . . den er indgået i vores argumentationskatalog, som viser, at vi med den nye arbejdstidsaftale kan agere langt mere håndfast end med den gamle. Det overrasker vore kommunale arbejdsgivere en del. De har jo hørt noget andet fra politiske kolleger landet over. Vi undgår ikke de omtalte besparelser i Svendborg, men nu er aben placeret hos kommunalbestyrelsen og ikke hos vore medlemmer. Hvis vi nu står sammen i DLF, har vi 'fat i den lange ende''.

Forstå det, hvem der kan. Jeg magter det ikke.

Når Anni Herfort så i Radioavisen den 24. september siger, at kommunerne ikke kan spare på forberedelsestiden, den er overenskomstsikret!

Så må jeg have specialundervisning - vidtgående.

Jeg forstår heller ikke, at det er så overraskende, at kommunerne nu udnytter de manglende centrale bindinger i overenskomstforliget - de har ikke på noget tidspunkt lagt skjul på deres hensigt.

Det, jeg allermindst fatter, er, at de almindelige, hårdt arbejdende lærere finder sig i det.

Få fat i jeres delegerede og kræv, at kursen lægges om.

Den nuværende ledelse i Danmarks Lærerforening er simpelthen for naiv!

Bent Poulsen

Sønderborg og

Omegns Lærerkreds