0   127

Fra almindelig lærer til kendt forfatter

Fem lig hænger ned fra loftet i gymnastiksalen på skolen i Bagsværd. Hænderne er skåret af, og ansigter og andre kropsdele er maltrakteret med en motorsav. Et nyt krimitema i bogen »Svinehunde« er slået an, og bag bogen står to forfattere, der er søskende. Den ene er Søren Hammer, 57, lærer på Kregme Skole i Frederiksværk. Bogen er netop udkommet, og en fortsættelse er på vej. Allerede for et halvt år siden var den solgt til udgivelse i udlandet.

Hvad får en lærer til at springe ud som krimiforfatter med makabre beskrivelser fra en skole?

Artiklen fortsætter under banneret

»Først og fremmest en hobby - og fem lig i gymnastiksalen er ikke noget dybereliggende psykologisk aspekt omkring mit arbejde. Jeg - og alle andre forfattere - skriver helst ud fra miljøer, vi kender - derfor gymnastiksalen«.

»Svinehunde« er solgt til 14 lande, så du og din søster bliver stenrige. Hvorfor fortsætter du med at undervise?

»Måske bliver min søster og jeg stenrige, som du siger. Det kommer dog ikke til at ændre mit liv. Og hvorfor fortsætter jeg med at undervise? Svaret er enkelt: Fordi jeg er lærer«.

Hvordan har reaktionen (på bogen) været fra dine kolleger og eleverne?

»Børn er jo dejligt enkle i de sammenhænge. 'Jeg så dig i fjernsynet, du var i avisen - og hvad skal vi lave nu?' Behovsstyrede små mennesker - det er derfor, jeg er lærer. Kollegaerne? Tja, de har været gode til at undlade at snakke om mig, når jeg var der«.

mls@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet