Fra almindelig lærer til kendt forfatter

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fem lig hænger ned fra loftet i gymnastiksalen på skolen i Bagsværd. Hænderne er skåret af, og ansigter og andre kropsdele er maltrakteret med en motorsav. Et nyt krimitema i bogen »Svinehunde« er slået an, og bag bogen står to forfattere, der er søskende. Den ene er Søren Hammer, 57, lærer på Kregme Skole i Frederiksværk. Bogen er netop udkommet, og en fortsættelse er på vej. Allerede for et halvt år siden var den solgt til udgivelse i udlandet.

Hvad får en lærer til at springe ud som krimiforfatter med makabre beskrivelser fra en skole?

»Først og fremmest en hobby - og fem lig i gymnastiksalen er ikke noget dybereliggende psykologisk aspekt omkring mit arbejde. Jeg - og alle andre forfattere - skriver helst ud fra miljøer, vi kender - derfor gymnastiksalen«.

»Svinehunde« er solgt til 14 lande, så du og din søster bliver stenrige. Hvorfor fortsætter du med at undervise?

»Måske bliver min søster og jeg stenrige, som du siger. Det kommer dog ikke til at ændre mit liv. Og hvorfor fortsætter jeg med at undervise? Svaret er enkelt: Fordi jeg er lærer«.

Hvordan har reaktionen (på bogen) været fra dine kolleger og eleverne?

»Børn er jo dejligt enkle i de sammenhænge. 'Jeg så dig i fjernsynet, du var i avisen - og hvad skal vi lave nu?' Behovsstyrede små mennesker - det er derfor, jeg er lærer. Kollegaerne? Tja, de har været gode til at undlade at snakke om mig, når jeg var der«.

mls@dlf.org