Debat

Populistisk fis – igen igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores formand, Anders Bondo Christensen, beskyldte på tv en af vores folkevalgte politikere for »populistisk fis«.

Hvad han mente med det, får stå heni det uvisse, bortset fra at hantydeligvis var uenig med modparten. Anders Bondo har selvfølgelig ret til at have sin mening, også politisk. At hanmåske har sit bagland med, er i bedste fald »populistisk fis«. Min mening repræsenterer han i hvert fald ikke. At han i sit svar til mig her i Folkeskolen henviser til sitpåfaldende hastigeforsvar i månedsmagasinet Undervisere for sine upassende udtalelser, imponerer mig ærlig talt ikke. Og det kom heller ikke bag på mig. Hvornår er Undervisere egentlig blevet et politisk debatforum?

Det er såmænd ikke hans holdninger, jeg angriber. Det erformen. En professionel formand for en stor faglig forening benytter efter min mening slet ikke sådanne metoder.Det giver mindelser om min barndoms »du er dum«-argumenter. Kan vidog ikke få en formand, der på trods af manglende argumenter viser en vis form for respekt for demokratiet? Alt andet er ødelæggende for vores agtelse som lærerstand.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg håber, men forventer egentlig ikke et svar på dette.

Svar

Kære Karsten Søberg!

Mit indlæg i den faste klumme »DLF mener« var ikke tænkt som et forsvar. Mit budskab var, at politikerne bør sætte sig ind i problemerne, før de udtaler sig fordømmende om en skole og en skoleleder. For mig er det et væsentligt kvalitetskrav til det demokrati, jeg i høj grad både respekterer og vil kæmpe for.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF

Redaktionen betragter hermed denne debat for afsluttet her i bladet.