Debat

Hubbards metode virker

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Hvor blev ramaskriget af«, spurgte Dennis Hornhave Jacobsen fra Odense her i bladet efter en såkaldt dokumentarudsendelse på P1 om flere friskoler, der har det tilfælles, at de bruger Lafayette Ron Hubbards studiemetode og filosofi i undervisningen. Jeg forstår udmærket Dennis Hornhaves reaktion. Hvis den altså havde bund i virkeligheden. Derfor er en klage indgået til Danmarks Radios medieombudsmand.

Studiemetoden er 100 procent sekulær, og det samme er Applied Scholastics, som forestår uddannelsen af undervisere.

Applied Scholastics har Hubbard til fælles med Scientology, men Applied Scholastics er en selvstændig juridisk enhed. De store beløb, som Danmarks Radios journalist havde gravet frem (72,5 millioner kroner), og som han påstod var uvidende forældres licensbetaling, er købsprisen på den bygning, hvor Applied Scholastics i USA har lejet sig ind. Penge, der udelukkende er doneret af private.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lafayette Ron Hubbard har forsket i et utal af områder i livet, også inden for emnet undervisning - herunder uddannelsesmæssige vanskeligheder såsom: Hvorfor kan vi nogle gange have svært ved at huske det, vi har læst? Hvorfor kan det knibe med at forstå det? Hvorfor kan man blive irriteret på et fag?

Hubbards metode bliver også brugt på over 20 læseskoler her i landet.

I Odense driver Birgit Bræmer-Jensen en læseskole, hvor hun i cirka 15 år har hjulpet hundredvis af elever, der havde problemer. Hun får resultater, netop fordi hun bruger Hubbards metode. Dér vil Dennis Hornhave ved selvsyn kunne høre, hvad det handler om.

Forkortet af redaktionen