Blog
1   9

Nu er de her: De kompetente madkundskabslærere

Abonner på nyt om Læreruddannelsens forening for madkundskab i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

- og de kan levere varen.

Ifølge årets censorrapport fra læreruddannelserne er der uddannet 207 kompetente madkundskabslærere i år. Flest fik karakteren 10. Det er et flot resultat! På læreruddannelserne arbejder vi for at fortsætte den gode udvikling.

Så nu er der ingen undskyldning for ikke at sætte højt kvalificerede lærere til at varetage undervisningen i et af folkeskolens vigtigste fag, madkundskab. Derfor er det på tide, at skolerne gør brug af de kompetencer, der er til rådighed i lærerkollegiet, og ikke bare lader tilfældige lærere tage timerne for at få skemaerne til at gå op. Det ville man aldrig gøre i fysik, svømning eller tysk. Man får næppe lov til at undervise i de fag uden en vis form for kompetencer, men madkundskab: Det er jo bare et hyggefag og alle kan jo lave lidt mad.

Nej, madkundskab er ikke hyggefag, det er et fag med dannelsesmål på lige fod med skolens øvrige fag, og derfor skal uddannede faglærere undervise i faget. Og de er her nu: de kompetente madkundskabslærere. Og der kommer flere!

Se censorrapporten her: http://laerercensor.dk/attachments/article/215/2017.aarsberetning.laerer.pdf

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
813 andre er allerede tilmeldt