Debat

læseindlæring

Læseindlæringen bør fra start koncentrere sig om at se og høre detaljer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

20% går ud af folkeskolen som læsesvage. Hvis den gruppe skal hjælpes, skal det ske i starten .Hvis man nemlig først har vænnet sig til at tænke på indholdet og bruge denne viden til at gætte svære ord, er det for sent. Man skal fra start læse korrekt, for så hjælper det mere at træne. Har man derimod lært at gætte sig lidt frem, bliver træning ikke så givende, og som årene går vokser vanskelighederne.

DEt kan så blive ti svære år, og vi ser forskellige reaktioner, som kræver behandling. 

I stedet bør man netop i starten interessere sig mere for at lære at se og høre detaljer, og det er det, som skråskriften kan bruges til. Den kan også træne korrekt stavning, idet den sammenhængende skrift giver muligheder for at se en stavelse som en helhed. Så bliver lange ord mere overskuelige.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget