Blog
0   3

EU set med unge øjne.

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Gratis undervisningsmateriale bringer EU tæt på eleverne med spørgsmål om flygtning, Facebook og frygt for Rusland.

Man skal naturligvis være varsom med at kaste sig over et undervisningsforløb, bare fordi det er gratis. Det er langt fra altid et kvalitetsstempel, selvom det kan forekomme fristende.

Med materialet "EU set med unge øjne" kommer vi godt rundt i tidssvarende problemstillinger om EU, der ikke bare handler om, hvad der foregår i Bruxelles, men i langt højere grad tager fat på unges hverdag i Europa. Et Europa, der står i historiske vanskeligheder og med udfordringer, der til stadighed sætter unionens sammenhold på prøve. 

"EU set med unge øjne" er udgivet af Europabevægelsen sidste år og indeholder mange problemstillinger, som kan tages direkte med i prøverne og som alle tager udgangspunkt i de udfordringer, som EU står midt i. Der er fra forfatternes side lagt vægt på, at man ikke kan google sig til svar, men skal reflektere, analysere og diskutere. Det kan vi lide. Kilderne er fra eksperter, politikere, unge m. fl., og giver mange forskellige perspektiver på EU- samarbejdet. Også med dansk islæt.

Jeg er ret begejstret, selvom layout kan virke en anelse udfordrende for elever med læseudfordringer. Man kan roligt kalde det multimodalt, hvilket giver en spændende dynamik, men dog forudsætter, at læseren holder tungen lige i munden, for man skal konstant navigere mellem kort, talebobler, faktabokse og fotos. Alle i meget forskellige farver. Dog kan materialet både bestilles som hæfte eller hentes som pdf, hvorved for eksempel AppWriter gerne skulle være behjælpelig.

Artiklen fortsætter under banneret

Kast et blik på nedenstående link. Det er ikke et krav at nå det hele i én og samme ombæring, men det kan faktisk lade sig gøre. De enkelte kapitler er overskuelige, hvad omfang angår. 

God fornøjelse, derude.

www.euskolen.dk/laeligrervejledning-eu-set-med-unge-oslashjne.html

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.650 andre er allerede tilmeldt