Blog
0   6

Spørg endelig

Abonner på nyt om DSA - Dansk Som meget Andet end sprog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når det gælder flygtningebørns vilkår og hverdag i nærområdernes flygtningelejre, kan det være svært at svare fyldestgørende på spørgsmål fra vores elever. Det kan en helt ny undervisningsportal nu hjælpe med.

Børn – uanset hvor de kommer fra – er nysgerrige af natur, og ofte er deres spørgsmål så direkte, at de kan være svære for os voksne at besvare. Især hvis det drejer sig om situationer, vi selv har vanskeligt ved at forestille os. Nu er der dog helt konkret hjælp at hente med mulighed for at få lige så utilslørede svar tilbage fra selve kilden.

Flygtningebørn.dk

Flygningebørn.dk er et helt nyt site, som i den grad kan give dine elever et indblik i en meget anderledes hverdag for alt for mange af deres jævnaldrende.

Sitet er en helt ny og spændende undervisningsportal om børn på flugt. Alle klassetrin i folkeskolen kan få glæde af materialet med film, video, apps og features, som kan skabe dialog mellem børn her i Danmark og flygtningebørn ude i flygtningelejre. Som lærer bliver du desuden klædt godt på til emnet og ikke mindst mødet med de af dine elever, som kommer med denne baggrund.

Artiklen fortsætter under banneret

Michael Graversen

En af de ihærdige ildsjæle bag dette initiativ er Michael Graversen, som gennem mange år har dokumenteret stærke og rørende historier fra forskellige flygtningemiljøer. Hans arbejde er både inspirerende, tankevækkende og prisvindende. Senest vandt hans film Dreaming of Denmark her i november ‘1st Prize for Documentary Feature at Chicago International Children's Film Festival’.

Spørgsmål og svar

Lige nu har #flygtningebørn et meget spændende tilbud om, at din klasse kan få filmet deres spørgsmål til børn i en flygtningelejr, som så bliver besvaret – også på video. Kun 10 klasser vælges ud, og vil I være med, skal I tilmelde jer senest 1. januar 2018 via dette link. Mon ikke det vil gøre et stort indtryk og give eleverne et indblik i en verden, som for os lærere kan være vanskelig både selv at forstå og ikke mindst forklare for andre?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.069 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
419 andre er allerede tilmeldt