Blog
1   2

Stemmer og stemmejern

Abonner på nyt om H&D-blokken i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Så er tid til at sætte dit kryds - overvej hvad din kandidat gør for skolen og håndværk og design.

Stemmer og stemmejern

Er der en sammenhæng mellem ovenstående – udover et fiffigt forsøg på ordspil. Måske den sammenhæng at det er vigtig at begge dele er skarpe så tingene bliver præcise.

Lige om lidt er der valg, og det er nok for meget forlangt at man som håndværk og design lærer ”binder” sin stemme op på hvem der vil skolen og i særdeleshed håndværk og design det bedste. Dertil har de fleste lærere forhåbentlig mange andre vigtige facetter i livet som er vigtige i forhold til hvor krydset sættes.

Alligevel kan det vel indgå i overvejelserne. Der er mange der lige nu vil skolen det bedste (det er der tit før valg), men hvis man er konkret er det ofte noget med kortere skoledag eller flere matematik og dansk timer. Har din kandidat blik for Håndværk og design?

Artiklen fortsætter under banneret

En af de eneste politikere som virkelig har slået et slag for håndværk og design (som jeg har hørt) er Mattias Tesfaye – bl.a.. med bogen Kloge Hænder. Udover at han dog er landspolitiker er det dog mest med håndværket for øje.

Jeg har tidligere pladeret for at Håndværk og design ikke KUN er for at sikre fremtidens tømrere og murere.

Mange politikkere har sikkert ikke stor kendskab til vores fag, da deres viden er hentet fra egen skoletid eller egne børns hjembringelser, og det er jo en ringe empiri at bygge en skole på.

Omvendt er der også en del politikkere som vil detailstyre skolen i en uhørt grad – og det er i min optik næsten værre. Kunne man forestille sig en politikker som læner sig over operationsbordet og belærer lægen om at nu skal han bruge skalpel eller lign?

Dette problem synes jeg er stigende. Hvem ved måske skulle vi vælge politikkere der lover at blande sig udenom – i hvertfald indtil de har sat sig grundigt ind i tingene.

Svært valg – dit valg.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
999 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen