Blog
0   15

Underholdende træning til færdighederne til afgangsprøven

Abonner på nyt om Praktikeren i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Har du elever i udskolingen som mangler færdighedstræning, men ikke rigtigt kan overskue det? Så prøv pizzaspillet for 8. - 9. klasse

Træning træning træning

Det er som regel hvad der skal til for at have en god faglig grundbase, med sine færdigheder i matematik. Men hvordan motiverer man sine elever, til at lave de samme øvelser igen og igen? Jeg har førhen haft succes med at spille pizzaspillet med mellemtrinselever, så jeg ville nu prøve at gøre det for udskolingen. 

En markant forskel

Jeg blev meget overrasket over hvor stor popularitet udskolingsudgaven af spillet fik. Det var meget overvældende. Som i kan se på billederne var alle mine elever med på ideen, og følte det var en mere afslappet tilgang til træningen. Dette kan fra deres side varmt anbefales.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad indeholder det?

Jeg har valgt at benytte mig af de seks største emner i udskolingen (efter min mening). TOR (tal og regning), STA (statistik), FX (funktioner), GEO (geometriske eksperimenter), PRO (problemregning), og til sidst BRØ (brøkregning). Dette er emnerne man kan trække i spillet.

I fremtiden

Fremover vil jeg klart bruge dette spil både som vikarmateriale, eller som yderligere faglig træning hvis RTS arbejdet (røv til sæde), bliver for meget for dem. 

Hvis i kunne tænke jer at få inspiration til spillet, eller prøve det af, kan i bare skrive til mig på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives ved ;)

Henrik Thomassen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.255 andre er allerede tilmeldt