Blog
0   35

Hvilken karakter vil du give dig selv?

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om en uges tid skal vi give vores 8.+9. klasser deres første standpunktskarakter i dette skoleår. Jeg har altid prioriteret at snakke med mine elever om, hvor jeg ser deres niveau. Nogle gange flere måneder inden en standpunktskarakter, andre gange lige efter de har modtaget deres grønne ark. I år har jeg gjort det anderledes - jeg har bedt mine elever om at bedømme dem selv.

Foto: Rhoni McFarlane/Flickr.com

 

I år har jeg en ottende klasse til idræt – en klasse som jeg kun har til idræt. Samtidig foregår idrætsundervisningen ofte sammen med hele årgangen, hvilket betyder at der ofte er over 60 elever at forholde sig til hver fredag.

Derfor vil jeg i år forsøge at få eleverne på banen. Jeg bad mine elever om at vurdere dem selv inden næste idrætslektion. Da klassen i fredags havde avisuge, og derfor alligevel ikke havde den almindelige idrætsundervisning, så jeg muligheden for at tage individuelle snakke med hver enkelt elev.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Italesættelse af begrænsninger og styrker

Eleverne overraskede mig faktisk. Selvom det er deres første standpunktskarakter nogensinde, havde de et meget reelt billede af dem selv. Få var beskedne og en enkelt lagde sig måske lige i den gode ende af det faktiske niveau, men med dette set-up kom eleverne på banen med deres egen vurdering, og det fungerede overraskende godt. Det gav anledning til gode snakke om at have et realistisk billede af ens egne kompetencer.

Det betyder ikke, at det tal eleverne kom med, er det, de får på arket om en uge, men jeg ser også en læring i, at eleverne skal forholde sig til egne kompetencer og udfordringer. At kunne sætte ord på egne begrænsninger ligger ikke til nutidens ungdomskultur, men det er sundt i kombination med italesættelsen af egne styrker at kunne forholde sig til det reelle niveau, eleven selv besidder.

Evner eleven ikke det, så er det en god ide, at jeg som lærer får mulighed for at korrigere eleven frem mod den karakter, de fortjener.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt