Debat
4   23

Drop de de tvungne læringsplatforme i folkeskolen

Hvis der virkelig skal gøre op med de mange tvungne mål, så er vi også nødt til at skrue helt ned for de læringsplatforme, som lærerne skal krydse de mange mål af i.

I Folketinget er de blevet enige om at bryde med den voldsomme målstyring, som alle landets skoler har været underlagt. 

3.000 mål er gjort vejledende, men alligevel skal lærerne stadigvæk koble målene til elevernes undervisningsforløb i læringsplatformen. 

Hvis vi virkelig skal gøre op med de mange tvungne mål, så er vi også nødt til at skrue helt ned for de læringsplatforme, som lærerne skal krydse de mange mål af i. 

Lærerne bruger i dag oceaner af tid på de digitale læringsplatforme. Jeg husker tydeligt hvor mange forskellige opgaver jeg som folkeskolelærer skulle finde tid til og i dag er forberedelsestiden endnu mere presset. Derfor skal skolerne selv bestemmer i hvor høj grad læringsplatformene skal bruges.    Målstyringsregimet var et historisk opgør med metodefriheden, og det er helt afgørende, at vi igen giver lærerne mere frihed til bruge deres faglighed og erfaring, når de skal tilrettelægge elevernes undervisning.

Artiklen fortsætter under banneret

Læringsplatformene er også socialt skæve. Mange forældre forstår dem simpelthen ikke. Og så er de tidsrøvere for lærerne. 

I øjeblikket holder byrådskandidaterne skåltaler omkring tillid. Men vil de andre partier konkret være med til at give tilliden tilbage til lærerne og forældrene og droppe den tvungne brug af bestemte læringsplatforme. Det håber jeg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.848 andre er allerede tilmeldt