Blog
0   21

Om overlevelse og brandslukning

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan ser engelskundervisningen ud, når det bare handler om at overleve indtil næste frikvarter? Det skal jeg sige jer. Måske kan nogle af jer ligefrem bruge mine råd, for jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der ind i mellem har det sådan.

Min sidste uge var helt sindssyg. Det er jeg ikke bange for at indrømme. Selvom jeg oftest er positiv og også advokerer for en positiv indstilling til de udfordringer, vi som lærere og skole står overfor, så synes jeg samtidig også, det er vigtigt at turde sige højt, når det hele sejler. Og det har det gjort for mig i denne uge. På alle tænkelige måder. Sådan er det nemlig også at være lærer i dagens Danmark – eller sådan er det måske i virkeligheden bare at være menneske?

Internettet redder

Min engelskundervisning i 7. klasse var i ugens løb derfor på ingen måde didaktisk eller pædagogisk noget at råbe hurra for, men det fungerede, og jeg trøster mig med, at mine elever i det mindste beskæftigede sig med noget engelsk, og at de faktisk også så ud til at hygge sig med det. For mig blev målet at overleve.  

Når jeg ikke har fået forberedt mig til undervisningen, og overskuddet samtidig er så lille, at jeg ikke engang orker at hive en slags engelsk leg eller anden aktivitet op ad ærmet, men bare har brug for, at eleverne er beskæftiget, så er det altid nettet, der er min redning. Mine elever fik derfor i ugens tre lektioner lov til at vælge imellem følgende:

Artiklen fortsætter under banneret

  • Internetøvelser (grammatik og glosetræning) eller Fun and games på www.sproglinks.dk
  • Frilæsning på www.superreaders.dk
  • Skrivehastighedstræning på www.typeracer.com – her kan man både træne sin egen skrivehastighed (i engelske tekster) samt kæmpe mod andre. Det er faktisk ret sjovt.
  • Lytte-/skrivetræning af sangtekster på www.lyricstraining.com – dette krævede naturligvis, at de havde hovedtelefoner med, så de ikke forstyrrede de andre.

Nogle gange må de forkromede tanker og idéer vige for brandslukning og overlevelse. Det er sådan, det er. Jeg trækker på skuldrene, tænker fremad og håber, at denne uge bliver bare en anelse nemmere. Det synes jeg faktisk, at både jeg og mine kollegaer fortjener <3


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.815 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.082 andre er allerede tilmeldt