Blog
2   28

Lærerne tuder for meget og fremstiller sig selv som ofre!

Abonner på nyt om Anne Rosenskjold i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ja, vi tuder, er pissedovne, holder 14 ugers ferie, vil helst slippe for at lave noget, vi er nogle kæmpe umulig’usere og i øvrigt en gang bløddyr alle sammen, der bare skulle prøve, hvordan det er at være ude i den virkelige verden – på det rigtige arbejdsmarked!!!

OMG!!!! Hvor er jeg bare megatræt af at læse og høre om, hvordan folk uden for branchen bare VED ALT om, hvad det vil sige at undervise, hvad lærerens dag går med, hvor supernemt alting kan gøres, og hvordan skolen skal udvikles.

I et debatindlæg af Anette Lind www.folkeskolen.dk/618703/klapsalver-mod-tuderi-og-offerkultur--skoleledere-i-dyb-splittelse beskrives det, hvordan underdirektøren for Dansk Industri, Charlotte Rønhof, på et lederkursus for 1600 skoleledere beskyldte lærerne (ja, os alle sammen!!) for at tude rigtig meget og sætte os selv i en offerrolle.  Og hvordan lederne efterfølgende klappede af hende!!!!.. ja, de klappede…

Artiklen fortsætter under banneret

Wauw!! Det er jo helt vildt!.. For sandheden er jo netop den omvendte!

At skolelærere bliver sat i alle mulige sindssyge situationer… håndterer dem og kommer videre. At skolelærere bliver svinet til af alle mulige instanser… håndterer det og kommer videre. Ja, vi har faktisk vænnet os til, at medierne hvert år ved skolestart skriver om, hvor dårligt det står til med den danske folkeskole.

Jeg spørger derfor: ”Hvor har Charlotte Rønhof dette billede fra?” Har hun set et tv-program om det? Har hun læst en masse artikler om det, eller læserbreve, eller rapporter, eller debatindlæg eller har hun hørt en sang i radioen, hvor vi tuder, og synger ” …at det er synd for os?..” Ja, jeg spørger, fordi jeg ved ikke, hvor hun har det fra. Faktisk hører jeg meget sjældent lærere udtale sig om noget som helst, for det har de sgu da ikke tid til!! Og de bliver i øvrigt heller ikke spurgt. For hvorfor skulle man det, når man i stedet kan spørge diverse konsulenter, politikere, nyåbnede privatfirmaer med smarte forløb om mindfulness eller innovative bevægelseslege, autodidaktiske ta-ja-hatten-på-personer og underdirektører fra Dansk Industri.

Hendes oplæg har i de seneste dage været diskuteret vildt og voldsomt, og hun har derfor efterfølgende forsøgt at forklare sig: ”Vi kender alle sammen det med at blive sat i fastlåste roller, som det er frygteligt svært at vikle sig ud af. Og lærerne er i min optik røget ned i en offerrolle, som ikke er en gavnlig rolle at sidde i, hvis man gerne vil have den vigtige respekt".

Hun taler om, at hun blot holder et spejl op foran lærerne, og at vi burde kunne tage kritikken til os og se, hvad alle andre i samfundet ser… Hun forstår simpelthen ikke, at det er folk som hende selv, der holder gang i fordommene omkring, hvad lærergerningen indeholder, og hvordan læreren ser sig selv.  

Hun har selvfølgelig lov til at have sin mening om de danske skolelærere. Og vi ved godt, at hun er én blandt mange med denne slags fordomme. Men at stå foran 1600 professionelle mennesker inden for skoleverdenen og lire disse fordomme af. Det synes jeg faktisk er helt vildt… og totalt useriøst!!  Tænk, at hun slipper afsted med det… og oveni købet får en klapsalve i ryggen for det.

ØV! Jeg ved godt, det er et surt opstød, som overhovedet ikke på nogen måde er imødekommende, nyskabende eller løsningsorienterende. Men jeg har bare snart ikke flere grå hår tilbage på hovedet, som jeg kan rive ud i bar’ frustration over, hvad der foregår på de bonede gulve.. så milelangt fra virkeligheden.

Er det virkelig så meget forlangt af de folk, der udtaler sig om folkeskolen og lærergerningen, at de sætter sig ordentligt ind i tingene?..


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ