Blog
0   19

Kommunalvalg 2017 - spørgsmål til kandidater: Fysiske forhold

Abonner på nyt om Folkeskoleforældre i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kommunalvalg 2017 banker på døren. Vi giver dig inspiration til spørgsmål du kan stille din lokale kandidat. Denne gang om fysiske forhold. Og kære kandidat, du er også meget velkommen til at læse med.

Foreningen Folkeskoleforældre har spurgt forældre fra hele landet: Hvad er vigtigst for vores fælles folkeskole? Vi har spurgt medlemmer fra vores Facebook-side med over 3900 medlemmer og i forskellige grupper hvor folkeskoleforældre befinder sig. Forældre har også kunne sende os mails.

Du kan se vores Facebook-side her: www.facebook.com/Folkeskoleforaeldre/

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har indsamlet svar og præsenterer information, forskning og fakta. Desuden giver vi vælgere inspiration til spørgsmål til deres lokale kandidat. Vi præsenterer et tema dagligt op til kommunalvalget. Alle temaer er måske ikke lige relevante i din kommune, men meningen er, at du kan hente inspiration til at spørge din kandidat, lave læserbreve eller at du, kandidat, får mulighed for at gøre dig nogle overvejelser inden (og efter) valget.

Hent inspirationsmateriale

For at gøre det nemmere kan alle interesserede hente en billedfil eller pdf af de enkelte temaer. Du kan også hente en samlet folder (se link til sidst).

Alle ønskes et godt kommunalvalg

Vi ønsker alle et godt kommunalvalg 2017 - og de kommende kandidaters arbejde for vores fælles folkeskole.

Information, forskning og fakta

Tre overordnede problematikker har vist sig at udgøre et problem i store dele af den danske folkeskole: Toiletforhold, luftkvalitet og størrelser på klasseværelserne og indretningen af dem.

Toiletforholdene på mange skoler medfører, at elever holder sig, til de kommer hjem. Dette betyder, at de får sundhedsmæssige problemer på grund af toiletforholdene, men også, at det påvirker elevernes mulighed for at lære og trives i skoletiden. Problemer med toiletforhold skyldes især tre faktorer: Manglende renovering og vedligeholdelse i forhold til slitage, manglende dimensionering i forhold til antal elever og endelig toiletkultur med hensyn til rengøring og fælles ansvar for toiletterne.

En anden problematik er luftkvaliteten. Dette er ikke en ”ny” problematik men er forværret i og med, at elever skal tilbringe flere timer i skolen og at klassestørrelserne er vokset i lokaler, som er bygget til mindre klasser.

Indholdet af kuldioxid medfører hovedpine, dårligere koncentration og gør det sværere at lære og trives. Det er ofte ikke nok at lufte ud, har flere undersøgelser afdækket. Mekanisk luftrensning er en nødvendighed.

Den tredje problematik er klasseværelsers størrelse og deres indretning. Mange klasseværelser er bygget til færre elever, end hvad mange klasser er oppe på i dag. Desuden har elever ikke altid stole og borde, som kan tilpasses deres højde. Dette betyder mere uro (for mange elever på for lille plads), og problemer ned at lære og trives. Desuden kan stole og borde, som ikke kan tilpasses medføre fysiske og ergonomiske problemer hos eleverne. Eksempelvis ondt i nakken, skuldrene og ryggen.

Spørgsmål til dig, der er kandidat

Ved du, hvordan status er med hensyn til elevernes fysiske miljø på kommunens skoler?

Hvordan vil du sikre, at eleverne får ordentlige toiletforhold?

Hvordan vil du sikre, at eleverne får en ordentlig luftkvalitet?

Hvordan vil du sikre, at klasseværelser er dimensioneret korrekt i forhold til klassestørrelser, og med indretning som tilgodeser elevernes sundhed?

Hvordan vil du sikre prioritering af disse ting?

Hent inspirationsmateriale her:

www.dropbox.com/sh/t2b98q4kfgxi0w9/AAAJ0ToRNx4X0TNpdjwObi3ja?dl=0


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ