1

Helene Bønsøe

Publiceret Senest opdateret
2
3
4
4
5
6
6
Foto: Trine Bukh

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærer Helene Bønsøe er 37 år og bor i Lyngby.

Uddannelse:

Læreruddannet fra Blaagaard med matematik og billedkunst som linjefag. Har otte års erfaring som lærer.

Arbejdsplads:

Ålholm Skole i Valby, hvor hun underviser i matematik, billedkunst, historie, samfundsfag og natur/teknik. Derudover står hun for billedkunstlokalet og for kulisser og rekvisitter til teaterproduktion, studieuger og markedsdage.

Familie:

Bor sammen med sin kæreste, der er selvstændig. Har Mathias på ni år og Nora Pi på 11 måneder. Navnet Pi kommer af Helenes job som matematiklærer og hendes og kærestens store glæde ved og inter­esse for tal.

Mit arbejde lige nu:

Lige nu er jeg på barsel. Det har jeg været i et år og skal tilbage på skolen om en måned. Jeg har en god kontakt med mine kolleger, som jeg ser jævnligt. På den måde kan jeg stadig følge med i, hvad der foregår på skolen, så når jeg kommer tilbage, kan jeg snakke med mine elever om, hvad der er sket, mens jeg har været væk.

Mit arbejde om fem år:

Hvis ikke jeg er på Ålholm, har jeg et drømmejob på en billedkunstskole.

Efteruddannelse:

Jeg har tidligere været på kurser i både matematik og billedkunst. Men på grund af alle de besparelser, der har været på skoleområdet, har jeg ikke været på nogen for nylig. Ellers ville jeg rigtig gerne.

Ting, som er vigtige for mig:

1. Min tid på barsel er gået med at ryste sutteflasker, lege og læse børnebøger med Nora. Det synes jeg som lærer er vigtigt for at vække hendes interesse og lysten til en dag selv at kunne læse. Jeg har været glad for det seneste år herhjemme med Nora. Det har også været dejligt at have mere tid til familien og til at dyrke mine kreative interesser, for eksempel at sy og male.

2. Når jeg er træt, kobler jeg fra på Facebook eller ser tv. Jeg nægter at udtale mig om, hvilke programmer jeg ser.

3. Er rigtig glad for at læse. Jeg er i en bogklub med nogle andre piger, hvor vi læser klassikere. Mens jeg har været på barsel, har jeg fået læst rigtig meget, derfor er det svært for mig at vælge en yndlingsbog. Men klassikeren »Øst for paradis« af John Steinbeck og »Pi's liv« af Yann Martel er begge helt fantastiske.

4. Kaffe og så min iPhone. Den giver mig kontakt til omverdenen, både gennem Facebook og intranet, og når jeg ringer og snakker med folk og sender og modtage billeder. Og så fungerer den som GPS, når jeg skal finde vej til for eksempel svømmehallen, og jeg kan bruge den til at tjekke vejret, så jeg ved, om jeg skal en tur med Nora i barnevognen.

5. På mit arbejde er det umuligt at undvære mine kolleger, fordi samarbejdet er blevet så vigtigt på skolen. Desuden kan jeg ikke undvære dem, når jeg skal forberede min undervisning.

6. Ud over familien er symaskinen min yndlingsting. Jeg syr både ugle-puder og tæpper og børnetøj til Nora.