Dorthe Jensen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Søndag den 19. september døde lærer ved Svaneke Skole, Dorthe Jensen.

Dorthe Jensen stammede fra Gilleleje, og her tilbragte hun det meste af sit liv. Dorthe arbejdede først som lærervikar på Gilleleje Skole, før hun i 1982 besluttede sig til at gå i gang med en læreruddannelse på Jonstrup Seminarium. Dorthe blev færdig med sin uddannelse i 1986, og hun blev straks ansat på Nellerupgårdskolen i Gilleleje.

I nogle år var Dorthe marskandiser sideløbende med sit lærerjob, men i 1993 besluttede hun at blive marskandiser på fuld tid.

Dorthe var en aktiv person i Gilleleje - hun brugte blandt andet sin fritid til at være formand for Gilleleje Museum, og hun deltog også i arbejdet i Gilleleje Kirkes menighedsråd.

Sidste år besluttede Dorthe og hendes mand Erik at flytte til Bornholm. De købte hus i Årsdale, og Dorthe fik job som lærer på Svaneke Skole.

Det blev desværre kun til lidt mere end et skoleår på Svaneke Skole. Et år, hvor Dorthe tog del i mange ting - hun kunne slet ikke lade være. Vi kendte hende som klasselæreren, idrætslæreren, elevrådets kontaktlærer og meget, meget mere. Vi kendte Dorthe som et positivt menneske, der med sit smittende gode humør og kvikke bemærkninger skabte liv på skolen.

I søndags var det slut. Efter fire ugers sygdom døde Dorthe, hun blev 46 år.

Vi kommer alle - elever, forældre og medarbejdere - til at savne hende meget.

Susanne Engset

skoleleder