Faglig fornøjelse
0   11

Skolebibliotekar på de skrå brædder

»Når forestillingen spiller, så græder jeg. Og skuespillerne ved, at når jeg græder under en prøve, så har de ramt rigtigt«.

Lærer Maria Schrøder står på scenen i Baltoppen Live i Ballerup flankeret af to store grønne øjne på bagtæppet. Hun er instruktøren bag det hele. En forestilling med 65 amatørskuespillere - en stor del af dem er elever fra hendes skole, Kasperskolen. I månedsvis har de arbejdet på at opføre musicalen »Skammerens datter«.

Til daglig arbejder hun som skolebibliotekar og underviser også i historie, men nu gælder det arbejdet med den store opsætning af musicalen over Lene Kaaberbøls populære ungdomsroman og instruktionen af de mange skuespillere i alderen 10 til 73 år.

»Jeg elsker mit arbejde som instruktør. Der er en enorm tillid til mig og til de ideer, jeg kommer med. Jeg er omgivet af så mange glade mennesker«, siger Maria Schrøder og tilføjer: »Jeg er god til at få folk med mig. Jeg tror, det skyldes, at jeg er lærer. Som lærer skal man kunne organisere«.

I løbet af efteråret er forestillingen blevet set af 1.500 elever fra 4.-6. årgang på Ballerups skoler. Foruden det store arbejde med selve musicalen har kommunens skoler som led i et åben skole-projekt også afviklet en Skammerfestival med middelalderrollespil og skolekoncerter og mange andre begivenheder.

Artiklen fortsætter under banneret

Faglig fornøjelse

Der findes regler, krav, elever og kolleger, der har indflydelse på lærerens undervisning. Nogle gange er indflydelsen positiv. Andre gange irriterende. Men lige meget hvad sker der noget godt en gang imellem. Vi spørger lærere, hvornår de sidste gang gik ud ad skoleporten med løftet pande og smil på læben.

Mød Maria Schrøder, lærer og skolebibliotekar på Kasperskolen i Ballerup Kommune.

»Hele det samarbejde er bare så fedt, jeg er så glad for, at det er lykkedes«, siger Maria Schrøder, der har spillet teater, siden hun var ni år, og været instruktør, siden hun var 18.

Initiativet til åben skole-projektet kom faktisk fra Maria Schrøder, da hun og skolekonsulent Helle Friis Mikkelsen samt kulturkonsulent Anne Rasmussen indledte et tværgående samarbejde om Skammerfestivalen.

For nylig var Lene Kaaberbøl i Ballerup for at se forestillingen. Bagefter holdt hun en tale og roste initiativet.

»Jeg blev så glad, da Lene Kaaberbøl, som er den mest sælgende børne-fantasyforfatter i Danmark, sagde, at hun betragter forløbene i sine romaner som en slags bolde, man kan spille med, og så sluttede hun med ordene: 'Og I må altid spille med mine bolde'. Det betød så meget for mig«.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
531 andre er allerede tilmeldt