Anmeldelse Billedkunst
0   14

Tag ånden med i billedkunstlokalet

Kreativitet er en betegnelse for menneskers evne til at skabe noget nyt og overraskende. Med denne bog i hånden er du og dine elever et skridt i den rigtige retning.

Kreative ideer

Fakta


Titel
Kreative ideer

Forfatter
Peter Rye Vadmand

Pris
179

Sider
119

Forlag
Kahrius

"Kreative ideer - Ånden i materialet" henvender sig til det brede publikum. Hvis blot man har den fornødne motorik, vil mange af de beskrevne kreative aktiviteter være spændende for såvel børnehavebarnet som bedstemor.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er som sådan ikke nye og fantastiske ideer i bogen, som man ikke ville kunne finde på de kreatives digitale legeplads Pinterest. Alligevel synes jeg, at bogen har en kvalitet, som gør, at jeg gerne vil have den til at ligge i mit billedkunstlokale. Den har nemlig samlet viden om hvert anvendt materiale og udtryk. I kapitlet om stenmaling gives for eksempel en hurtig og brugbar introduktion til stenarter, som vi kan finde på de danske strande. En viden, som jeg ellers skulle søge andetsteds, hvis jeg kun fandt mine ideer på internettet. I denne bog er det samlet - sådan er det for hvert kapitel.

Den gennemgående idé i bogen er at arbejde med hvert materiales iboende ånd. Dette skal forstås ud fra inuitternes tanke om, at alt har en sjæl - også bjerge, floder og sten. Derfor hedder kapitlerne "Ånden i stenen", "Ånden i udklippet", "Ånden i leret" og så videre. Særligt kapitlerne omkring sten, arbejde i ståltråd og skulptur tiltaler mig, men billedkunstlæreren med hang til masker vil også kunne finde megen inspiration og viden i denne kreative bog.

Der er ingen tvivl om, at bogen er skrevet af en passioneret billedkunstlærer. Han skriver fortællende og krydrer med småanekdoter undervejs. På den måde står læreren pludselig med en håndfuld små historier, som han kan bruge som optakt til netop det fordybelsesområde, hans elever skal arbejde med. Det er slet ikke så ringe.

De mange fotos, materialelister og udførlige trin for trin-beskrivelser samt den gode plads til egne notater i bogen gør den nem at arbejde med. Desuden har den et praktisk format og sider, som kan tørres af. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.535 andre er allerede tilmeldt