Anmeldelse

Kreative ideer

Tag ånden med i billedkunstlokalet

Kreativitet er en betegnelse for menneskers evne til at skabe noget nyt og overraskende. Med denne bog i hånden er du og dine elever et skridt i den rigtige retning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kreative ideer - Ånden i materialet" henvender sig til det brede publikum. Hvis blot man har den fornødne motorik, vil mange af de beskrevne kreative aktiviteter være spændende for såvel børnehavebarnet som bedstemor.

Fakta:

Titel: Kreative ideer

Forfatter: Peter Rye Vadmand

Pris: 179

Sider: 119

Forlag: Kahrius

Der er som sådan ikke nye og fantastiske ideer i bogen, som man ikke ville kunne finde på de kreatives digitale legeplads Pinterest. Alligevel synes jeg, at bogen har en kvalitet, som gør, at jeg gerne vil have den til at ligge i mit billedkunstlokale. Den har nemlig samlet viden om hvert anvendt materiale og udtryk. I kapitlet om stenmaling gives for eksempel en hurtig og brugbar introduktion til stenarter, som vi kan finde på de danske strande. En viden, som jeg ellers skulle søge andetsteds, hvis jeg kun fandt mine ideer på internettet. I denne bog er det samlet - sådan er det for hvert kapitel.

Den gennemgående idé i bogen er at arbejde med hvert materiales iboende ånd. Dette skal forstås ud fra inuitternes tanke om, at alt har en sjæl - også bjerge, floder og sten. Derfor hedder kapitlerne "Ånden i stenen", "Ånden i udklippet", "Ånden i leret" og så videre. Særligt kapitlerne omkring sten, arbejde i ståltråd og skulptur tiltaler mig, men billedkunstlæreren med hang til masker vil også kunne finde megen inspiration og viden i denne kreative bog.

Der er ingen tvivl om, at bogen er skrevet af en passioneret billedkunstlærer. Han skriver fortællende og krydrer med småanekdoter undervejs. På den måde står læreren pludselig med en håndfuld små historier, som han kan bruge som optakt til netop det fordybelsesområde, hans elever skal arbejde med. Det er slet ikke så ringe.

De mange fotos, materialelister og udførlige trin for trin-beskrivelser samt den gode plads til egne notater i bogen gør den nem at arbejde med. Desuden har den et praktisk format og sider, som kan tørres af.