Josefine, Rasmus, Maria og Cecilie fra 5.a på Asferg Skole viser armbånd frem. Armbåndene skal sælges til fordel for en ny dagligvarebutik i Asferg og kan forudbestilles på sms hos skoleleder Naja Kilden på telefon 20512837.

Asferg-elever til kamp for købmanden

"Lukker de skolen, så opstår der bare en friskole – og det ved de godt inde på kommunen", sagde købmanden i Asferg ved Randers, da Folkeskolen først på året besøgte landsbyen. Nu er købmanden gået konkurs, og eleverne gået til kamp for en ny butik.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I oktober blev Spar-købmanden i Asferg erklæret konkurs og lukkede, men eleverne på Asferg Skole kæmper nu aktivt for at få en ny dagligevarebutk til byen. 

"I et mindre lokalsamfund er vi alle afhængige af hinanden. Derfor er det naturligt, at vi som skole bakker op om alle de initiativer, der gør vores by attraktiv og levende, så børnefamilier fortsat ønsker at flytter hertil i fremtiden", fortæller skoleleder Naja Kilden, Asferg Skole.

På to undervisningsdage i morgen og i overmorgen producerer alle skolens elever støttearbånd til fordel for arbejdet med at skaffe en ny dagligvarebutik til Asferg.

"Udover læringsprocessen med produktion og salg af armbånd, lærer eleverne en hel masse om samarbejde og fælles produktion  i praksis. Om vigtigheden af, at vi står sammen og hjælper hinanden for at få ting til at lykkes", siger Naja Kilden i en pressemeddelelse.

Også andre borgere i byen kommer og deltager i armbåndsproduktionen i morgen. For eksempel Anette Møller:

"Det er flot, at skolen bakker op om etableringen af en ny dagligvarebutik i Asferg. Jeg vil gerne anerkende deres indsats ved at møde op på skolen, da det er vigtigt for sammenhængskraften i vores lokalområde, at vi har en butik, hvor vi kan handle og mødes med hinanden".

Armbåndene sælges på torsdag den 9. november fra klokken 16.30 på skolen - og der er kaffe på kanden.

Skole og landsby står sammen