Lærer til lærer

Fransk sprogpris uddelt på eTwinning konference

"L'actualité chez nous..." var titlen på årets vinder-projekt i kategorien French Language Prize, som blev uddelt på den årlige eTwinning-konference. Over 600 deltagere fra hele Europa var samlet på den livlige konference, der i år blev afholdt på Malta.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste weekend i oktober løb den årlige eTwinning konference af stablen på Malta. eTwinning er den europæiske samarbejds-portal under EU-kommissionen, som er åben for ansatte (lærere, pædagoger, ledere m.m.) fra børnehave – ungdomsuddannelse.

På konferencen var der omkring 600 deltagere fra 40 lande i Europa. Fællessproget på konferencen og de mange workshops var engelsk, men overalt hørtes en fantastisk summen af alle mulige sprog - et meget tydeligt og lydeligt bevis på Europas mangfoldighed! Deltagerne var overvejende lærere og pædagoger fra før-, grund-, erhvervs- og gymnasieskolerne samt enkelte ledere og repræsentanter fra ministerier og kommissionen.

Årets tema har været inklusion, og der blev uddelt priser for inklusionsprojekter i blandt andet de 3 aldersgrupper: 4- 11 år, 11- 15 år og 16 – 19 år. Projekterne -både bilaterale og multilaterale - er primært foregået på engelsk, men alle (arbejds)sprog er mulige. Med til de årlige prisoverrækkelser er også de 4 sprogpriser i kategorierne: Engelsk, fransk, tysk og spansk. Den franske pris er sponsoreret af det nationale eTwinning i Frankrig samt Fédération Internationale des professeurs de français. Årets vinder-projekt hed: ”L’actualité chez nous...” og partnerskolerne kom fra Italien, Frankrig, Polen og Spanien. Linket er til deres Twinspace, det fælles digitale klasseværelse, som partnerskolerne får tildelt ved oprettelse af projektet. Twinspacet er her blevet offentligt tilgængeligt pga prisen, for normalt vil et Twinspace kun være med adgang for de lærere og elever, der deltager. Ved at klikke på linket får man et indtryk af selve vinder-projektets indhold samt et godt indtryk af Twinspacets mange muligheder: Partnerskolerne kan lægge deres dokumenter, billeder, film m.m. op og man kan føre fælles projekt-logbog. Desuden har hver elev og lærer en Twinmail til mere indbyrdes kommunikation, og der er mulighed for at lave videokonference og chat, alt sammen helt gratis og uden reklamer og kommercielle interesser.

I Danmark er der i skrivende stund 6495 registrerede brugere fordelt på 1854 skoler og institutioner. Jeg er selv en glad eTwinning-bruger og har lavet både korte og længerevarende projekter på fransk med skoler fra Spanien, Rumænien, Tyskland og Grækenland, foruden projekter på engelsk og dansk. eTwinning giver gode muligheder for autentisk kommunikation og styrkelse af de interkulturelle kompetencer. Har man en eventyrer gemt i maven og lidt udlængsel her i det mørke november, så kan det stærkt anbefales at komme med i eTwinning-fællesskabet, som sidste måned rundede en halv million!

Årets franske vinder-projekt :https://twinspace.etwinning.net/10484/home

Årets tyske vinder-projekt: https://twinspace.etwinning.net/16108/home

eTwinning-portalen, hvor man kan registrere sig: https://www.etwinning.net/da/pub/index.htm

Læs mere om eTwinning på EMU:http://www.emu.dk/tema/etwinning

eTwinning på Facebook: https://www.facebook.com/etwinning.dk/

Powered by Labrador CMS