Politi: Intet grundlag for sag mod Aabenraa-lærere

Politi og anklagemyndighed har lukket sagen mod to lærere og en pædagog fra Aabenraa Kommune, som var blevet politianmeldt for at have fastholdt en elev, der nægtede at aflevere sit sim-kort. Intet strafbart er begået, siger anklagemyndigheden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En Aabenraa-klasse var på lejrskole på Bornholm og havde på forhånd fået forbud mod at have sim-kort i de telefoner, de havde med for at kunne tage billeder på turen. Pigen have forbrudt sig mod reglen, men nægtede at udlevere sim-kortet. Ifølge pigens bedstefar blev hun fastholdt i arme og ben og trukket ind i et lukket rum, hvor de tre voksne tog sim-kortet fra hende. 

Bedstefar politianmelder lærere efter lejrtur 

Nu har politiet altså afsluttet sagen uden at rejse sigtelse.

"Det har nu også hele tiden været min forventning", siger skolens leder til JydskeVestkysten. Skolelederen fortæller, at selvom familien havde meldt ud, at pigen skulle skifte skole, er det ikke sket. 

"Vi har lavet det, vi kalder en opstartsaftale med familien, som tager hensyn både til hende og medarbejderne".