Debat

Gratis kompetencegivende efteruddannelseskursus for madkundskablærere.

Styrk din faglighed, viden og kompetencer, og bliv endnu skarpere i din undervisning i - det endnu nye fag - madkundskab. Kurset er gratis og løber over 14 eftermiddage fra januar-maj 2018.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du madkundskabslærer og ønsker at styrke dine kompetencer og viden inden for madkundskabsfaget, så er dette kursus for dig.

Kurset er både for lærere, der for år tilbage er uddannet med hjemkundskab som linjefag, og lærere uden undervisningskompetence (tidligere linjefag) i faget. Det er et pilotkursus, som er en del af et større efteruddannelsesprojekt, der vil derfor indgå løbende evaluering af kursets struktur og undervisningsform

Kurset ligger i foråret 2018 (januar-maj) og er et forløb på 14 undervisningsgange med undervisning i København. I kurset vil der være særligt fokus på de naturvidenskabelige elementer i faget; fødevarens madens fysiske og kemiske egenskaber, og hvad der sker når fødevaren tilberedes. I undervisningen vil der indgå både teori og håndværksmæssig praksis i køkken, og kurset er udformet, således at du direkte kan anvende den tillærte viden, og viderebygge på øvelser gennem erfaringer med egen klasse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Som deltager vil du:

- Tilegne teoretisk viden om råvarens fysiske og kemiske egenskaber, således at du kan planlægge og gennemføre undervisning og eksperimenterende øvelser, der belyser den naturvidenskabelige teori bag madlavning.

- Lære om smagsdidaktik, madæstetik, sensorik, fødevaremærkninger og ernæring.

- Opnå forudsætninger for at skabe interdisciplinært samarbejde med skolens øvrige faglærere.

Samt introduceres til hvordan du rutinemæssigt kan anvende IT-læremidlet Fag med Smag-app’en i undervisningen. Der vil være god tid til spørgsmål og diskussioner, hvor erfaring og viden sættes i spil.

Kurset svarer til ca. 300 timers indsats gennem undervisning, egen forberedelse og undervisning, og læsestof (svarer til 12 ECTS). Undervisere fra de samarbejdende uddannelsesinstitutioner vil stå for undervisning, herunder Helle Brønnum Carlsen, Karen Wistoft, Ole G. Mouritzen, samt undervisere og praktikere fra Nordic Food Lab.

For mere information om kurset, kontakt Bat-El Menadeva Karpantschof

Tel.: 35 33 45 04     Mail: b.menadeva@food.ku.dk