Samlet plan for 3-18-årige

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En udviklingsplan for de 3-18-årige, tidlig skolestart, leg og læring, flere sprog fra 3. klasse og et samlet ministerium for børne-unge-politikken. Det er nogle af ideerne, der luftes i en kronik i Weekendavisen i forrige uge. Ideerne kommer fra Anders Mølgaard, Venstre, Christine Antorini, Socialistisk Folkeparti, Magne Uldall, fyret skolechef fra Skive Kommune, og Teddy Petersen, skoleleder på Rønbjerg Skole i Skive. Sammen har de forfattet avisens kronik under overskriften 'Tænk stort'.

'Fokus skal flyttes fra pasnings- og opbevaringstænkning skabt på baggrund af behov fra arbejdsmarkedet og voksenverdenen i industrisamfundet. Og i stedet skal der satses på udviklings- og læringsstrategier. Med fælles målsætninger for skoler og institutioner i lokalområdet', skriver de fire.

De efterlyser også centrale initiativer fra Christiansborg såsom fleksible forældreorlovsordninger med rimelig økonomi for børnefamilierne.