I pausen fik tillidsrepræsentanterne mulighed for at snakke sammen.

OK18: Tillidsrepræsentanter bliver klar til overenskomst

I går mødtes over 250 tillidsrepræsentanter i København for at høre om de kommende lærer-overenskomstforhandlinger. I løbet af de næste 14 dage bliver der møder for DLF’s tillidsfolk over hele landet.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF's kongres vedtog lige før efterårsferien, hvilke krav som DLF skal gå rejse over for KL til en ny overenskomst for lærerne, som skal træde i kraft i april 2018. Dagen efter kongressen mødtes bestyrelsen i Lærernes Centralorganisation, fordi organisationerne hurtigt vil sende arbejdstidskravet videre til arbejdsgiverne. Og i disse dage har DLF inviteret alle tillidsrepræsentanterne til møder, hvor formand Anders Bondo Christensen fortæller om kravene.  

DLF har vedtaget overenskomstkrav - se dem her

"Vi sendte vores arbejdstidskrav til arbejdsgiverne umiddelbart efter kongressen. Det er for at sende det signal, at vi er parate til at forhandle. Også fordi der ligger en opfordring  fra de andre organisationer", siger Anders Bondo Christensen. Efter planen skal arbejdsgivernes og DLF's krav først udveksles til december, men de andre organisationer på statens og kommunernes område har opfordret arbejdsgiverne til, at der så hurtigt som muligt bliver sat gang i forhandlingerne om lærerens arbejdstid. Derfor er det også vigtigt, at budskaberne tidligt kommer hele vejen ud til medlemmerne, fortæller Anders Bondo.

DLF vil forhandle arbejdstid med KL allerede nu 

"Det er vigtigt, at medlemmerne ved, hvor vi er lige nu. Vores tillidsrepræsentanter skal vide, hvad opbakningen fra de andre organisationer betyder. Derfor kommer vi de næste 14 dage rundt i hele landet", fortæller Anders Bondo. 

Powered by Labrador CMS