Blog
0   3

Tværfagligt forløb om vandressourcer med vægt på designløsninger

Abonner på nyt om Mayamarie Munkholm i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Eleverne arbejder med et af de fællesfaglige emner i naturfag

I et interkulturelt undervisningsprojekt i naturfag fokuserede kunstnere/designere fra Cape Town og eleverne på 8. årgang på klimaændringerne syd og nord for ækvator. Sammen med eleverne blev mulighederne for designløsninger undersøgt. Liesl Hartman, leder/kunstner og Fabian Hartzenberg, tekstildesigner/underviser i billedkunst, begge fra Peter Clarke Art Centre i Cape Town viste billeder og fortalte om Cape Town og om, hvordan klimaændringerne og vandkrisen påvirker dagligdagen. De talte om, hvordan indbyggerne i Cape Town sparer på vandet og lever med et minimalt vandforbrug, især i år, hvor tørken har ramt byen hårdere end nogensinde.

Sammen gennemgik de designløsninger fra begge sider af kloden. Eleverne fik mulighed for at være ”arkitekt eller designer” for en dag. Der blev lagt vægt på vigtigheden af at  samarbejde og af at følge de forskellige designprocesser. Fantasien fik derefter frie tøjler.

Der var mange løsninger på vandproblematikken:  alt fra at bruge havets ressourcer til at bruge regnvand såvel til brandslukning i slumkvarterene som i husholdningen og som drikkevand.

Der blev også tænkt på mulige former for transport af vand, så de lokale ikke skulle være henvist til at bære vandet på hovedet, og på at transportere vand fra områder med for meget vand til områder, hvor der mangler vand. De fleste løsninger kunne bruges såvel nord som syd for ækvator, hvilket betyder Eleverne byggede kreative, tredimensionelle skitsemodeller af genbrugsmaterialer, som de selv havde indsamlet.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.466 andre er allerede tilmeldt