Både fagkolleger og forældre er begejstrede for Fatih Barans korte håndværk og design-videoer.

Lærer inspirerer H&D-kolleger med videoer

Lærer Fatih Baran bruger billeder fra sin undervisning til at lave korte håndværk og design-videoer. Videoerne bliver godt modtaget af både kolleger og forældre, fortæller han.

Publiceret

SØG OM AT BLIVE BLOGGER PÅFOLKESKOLEN.DK

Hvis du har fået lyst til selv at deledine tips, erfaringer eller holdninger, kan du ansøge om at få en blog påfolkeskolen.dk her

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fatih Baran har undervist i sløjd og siden sammenlægningen med håndarbejde i håndværk og design i 10 år. Han dokumenterer noget af sine elevers arbejde på en sjov måde ved løbende at tage billeder, som han tilsætter musik og metodeopskrifter og lægger på Youtube.

"Det skal være videoer, som andre kan blive inspireret af. Jeg har selv søgt en del på Youtube for at finde inspiration, men det er ikke altid muligt at finde videoer om alle emner", siger Fatih Baran om baggrunden for at begive sig ud i at lave videoerne.

Fatih Barans blogindlæg: Design dit eget fly

Han er lærer på Herstedøster Skole i Albertslund og underviser også i historie, kristendom og naturteknologi, men nyder at supplere disse fag med at undervise i et praktisk-musisk fag.

"De praktisk-musiske fag er til stor gavn for børn, fordi undervisningen foregår på en helt anden måde end at sidde på en stol. Eleverne er lidt mere frie og bliver ofte motiveret til at selv at finde på noget at designe", siger Fatih Baran.

God feedback fra lærere og forældre

I begyndelsen delte han sine korte videoer på diverse facebooksider, men siden februar har han også delt dem med læserne på folkeskolen.dk.

Fatih Barans blogindlæg: Design og byg din egen reol

Fatih Baran får masser af positiv respons på sine hjemmelavede H&D-videoer.

 "Der er mange andre lærere, som skriver til mig og takker mig på Facebook og siger, at de bruger mine billeder og videoer," siger han.

"Jeg får også mange tilbagemeldinger fra forældre, der siger, at de nemmere kan følge med i, hvad deres børn laver i håndværk og design".

Brug for efteruddannelse og mere tid

Selvom han er glad for at undervise i håndværk og design, ville han ønske, at der blev tilført flere ressourcer til faget.

"Måske er det fint at lægge sløjd og håndarbejde sammen, men det er også svært, når mange af os kun er uddannet til at undervise i ét af fagene. Jeg er selv uddannet sløjdlærer, men har svært ved at undervise i håndarbejde. Og for de, der ikke er uddannet i sløjd, er det et problem, at ikke har kørekort til at anvende alle maskinerne", siger han. 

Fatih Barans blogindlæg: Video fra 6.e's "fidget spinner" projekt

Der er derfor brug for mere efteruddannelse, mener Fatih Baran. Og flere tilsynstimer.

"En anden udfordring er, at vi lærere ikke har meget tid til at tjekke værktøjet og redskaberne. Da jeg startede som lærer, havde vi 60 timers tilsyn, men nu har vi kun 30 timer. Hvis en maskine eller en høvlebænk går i stykker, så står den ødelagt i længere tid end tidligere", siger han.